BRESSOL CULTURAL

Destacats intèrprets reten homenatge a Limit Records

L'acte de celebració dels 50 anys de la discogràfica omple La Sala de Vilanova i la Geltrú

Redacció Vilanova i la Geltrú 09-03-2014 12:18 Lectures 1502
Far Blau. Destacats intèrprets reten homenatge a Limit Records

Far Blau. Destacats intèrprets reten homenatge a Limit Records

Destacats intèrprets han homenatjat aquest dissabte a la nit el segell discogràfic Limit  Records per la tasca feta durant 50 anys. Ho han fet amb un concert al Centre d'Art Contemporani La Sala, de Vilanova i la Geltrú, que ha quedat ple per la gran assistència de públic. Hi han participat, desinteressadament, els pianistes Antoni Besses i Leonora Milà, el violinista Pedro León, la cantant Maria Lluïsa Muntada, el duet format per Kalina Macuta (violí) i Daniel Blanch (piano) o el violoncel·lista Manuel Martínez del Fresno, entre d'altres. L'acte ha estat presentat per l'actriu Carme Sansa, que ha recordat la història de la discogràfica, fundada el 1964 per Joan Deltell i que no ha abandonat el seu principal objectiu; donar a conèixer gravacions de compositors i intèrprets majoritàriament nacionals sovint poc representants per les grans Multinacionals del sector.

El concert ha permès tornar a veure una actuació de la pianista Leonora Milà, muller del fundador de Limit Records i intèrpret de referència en el catàleg de la discogràfica, que ha tornat a actuar a la seva ciutat natal. Especialment emotiva ha estat la seva interpretació de 'Danza ritual del fuego' de Manuel de Falla, amb el violinista Pedro León.

El 50è aniversari de Limit Records es va celebrar el passat 6 de febrer a la Biblioteca de Catalunya i, posteriorment, a Palma de Mallorca. Però el d'aquesta nit de dissabte ha estat l'acte central i s'ha volgut fer a la capital del Garraf; on va néixer i té seu Limit Records -que pertany actualment a la productora El Far Blau. A banda de la qualitat, la proximitat ha estat una de les altres característiques del concert, ja que els intèrprets han actuat al centre de La Sala, envoltats pel públic.

Una setantena de discos

Al llarg de cinc dècades Limit Rècords ha publicat una setantena de discos de música clàssica amb alguna incursió al jazz inclosa. Amb la mort de Joan Deltell, el 26 d’abril de 2009, la productora El Far Blau absorbeix Limit Records amb el compromís de mantenir vigents els principis que van marcar el recorregut professional i vital del seu fundador: l’aposta decidida per la cultura. Així, els nous responsables de Limit Records decideixen reeditar, remasteritzar i comercialitzar de nou bona part del fons del catàleg. Això sí, la reedició de discos no impedeix continuar amb la producció de noves propostes musicals. Precisament, amb motiu del 50è aniversari s’han publicat recentment quatre novetats discogràfiques: Inventionen und Sinfonien (J. S. Bach. Leonora Milà: piano), Sonatas for violin and piano (J. Brahms / B. Bartók. Kalina Macuta: violí / Daniel Blanch: piano), Piano Works (R. Schumann / F. Mendelssohn. Leonora Milà: piano) i Mélodies (F. Poulenc. Maria Lluïsa Muntada: soprano,  Josep Surinyac: piano).


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No