Dia Internacional de la Dansa

Mostra del talent sitgetà al primer acte del Dia de la Dansa

El Teatre Prado acull la Gala de Joves Talents amb una trentena d’actuacions de dansa clàssica, contemporani i claqué

Redacció Sitges 05-05-2014 20:16 Lectures 1649

Arxivat a:

Ajuntament de Sitges. Dia Internacional de la Dansa a  Sitges

Ajuntament de Sitges. Dia Internacional de la Dansa a Sitges

Els ballarins més joves es van donar cita el passat dissabte al Teatre Prado a la Gala de Joves Talents. L’acte servia per iniciar la programació que Sitges celebra en motiu del Dia Internacional de la Dansa (DID).

Una trentena d’actuacions de clàssic, contemporani i claqué van servir per demostrar el talent dels ballarins locals en una Gala, en què hi van participar l’Escola Justine Garner, l’Esplai de Dansa del Casino Prado, el Centre Pilates Sitges i la Companyia Tour Jove Ballet.

La regidora de Cultura, Mireia Rossell, va inaugurar la Gala amb la lectura d’un manifest que posava en valor la dansa i la importància de ballar. Segons la regidora, “és important que commemorem aquest dia perquè la dansa ha estat present des dels inicis de la humanitat d’una forma o una altra. A Sitges hem programat diferents activitats per apropar a tots els públics a aquest art que implica esforç i dedicació”.

Els actes del Dia Internacional de la Dansa continuaran el dijous 8 de maig amb la projecció de la pel•lícula documental Esto es ritmo a les 20.30 hores, al Prado de la mà del Cineclub, i divendres amb el seminari – xerrada, Com utilitzar el cos en el nostre dia a dia, a càrrec de la ballarina sitgetana Sílvia Cuesta, a les 19 hores a l’Edifici Miramar.

El cap de setmana Sitges s’omplirà de ballarins i exhibicions amb les classes obertes de dissabte 10 de maig, al pati de l’Edifici Miramar de 10 a 20.45 hores, amb mostres de dansa clàssica, contemporània, hip-hop, tango, sevillanes i country. Diumenge 11 continuaran les demostracions a càrrec de les escoles i grups de dansa locals que oferiran espectacles des de les 11 del matí fins a les 20.30 hores a la Fragata.

El Comitè Internacional de la Dansa de l’Institut Internacional de Teatre va establir l’any 1982 que cada 29 d’abril es celebrés el Dia Internacional de la Dansa per tal de commemorar el naixement de Jean-Georges Noverre, ballarí nascut el 1727.
 


GUIA IL·LUSTRADA DE L'HAVANA XICA

Sitges, només sol i calitges?

Bienve Moya

Vull advertir una vegada més que aquests articles quinzenals no són treballs de divulgació històrica sinó que tenen una deliberada vocació literària. Pretenen sobretot despertar la curiositat i excitar, si és possible, la imaginació sobre allò que va ser un dia, i el caliu què en queda de la foguera que havia estat

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No