Nom històric

La Jove de Vilafranca inaugura el local Cal Peitabí

Abans de la diada hi va haver una lluïda cercavila que va anar des de la Font dels Alls fins al mateix local

Jove de Vilafranca. La Jove de Vilafranca inaugura el local Cal Peitabí

Jove de Vilafranca. La Jove de Vilafranca inaugura el local Cal Peitabí

El local de la Colla Jove de Vilafranca, que mantindrà el nom històric de Cal Peitabí, va ser inaugurat el passat dissabte 12 de juliol, a la tarda, amb una lluïda presència de folklore penedesenc i una diada castellera que va deixar com a castell més destacat el 3 de 7 dels locals i el seu primer vano de 5, que encara no havien assolit mai. Els actes van acabar amb un sopar popular i un concert al Tívoli.

La diada castellera va començar cap a les 20:30 h, al carrer del Casal. La Jove hi va descarregar un ben parat 3 de 7 en primera ronda, que va ser molt celebrat. En segona ronda, però, van desmuntar un 4 de 7 amb dosos col•locats, per indecisió de la canalla. El castell també mostrava alguns problemes de mides. En repetició de segona ronda van descarregar una torre de 6 neta, agafada a la descarregada. En tercera ronda, van carregar un 4 de 6 net on hi debutaven alguns castellers i van tancar la diada amb un vano de cinc, el primer que fa la colla.

Les colles convidades, els Castellers de Mollet i els Castellers de Les Roquetes hi van descarregar castells de 6 pisos i pilars de 4.

Lluïda cercavila prèvia

Abans de la diada hi va haver una lluïda cercavila que va anar des de la Font dels Alls fins al mateix local, al C/ Amalia Soler, 8, passant per la plaça de la Vila, el carrer Sant Joan, la Rambla Nostra Senyora i el carrer Casal. Hi van participar els Timbalers d’Ollivella, els Gegants de Sant Martí Sarroca, els Set Savis de la Festa de la Fil•loxera de Sant Sadurní, els Ball de Panderos dels Monjos i el Grupo de Coros y Danzas de Herencia (Ciudad Real), ciutat que la colla visitarà per les seves festes de la Mercè, el proper mes de setembre. També hi anaven la Jove i els Castellers de Les Roquetes.

La cercavila va tenir dos moments àlgids: la parada i balls a la plaça de la Vila, amb fotografia de grup inclosa, i la ballada conjunta al carrer del Casal, que va sorprendre als espectadors i als veïns del carrer. Les colles castelleres hi van fer, dos pilars de 4 simultanis i un 3 de 6, la Jove, i un pilar de 4 els Castellers de Les Roquetes.

A l’arribada a Cal Peitabí, cada ball va fer una dansa davant la porta del local i es va procedir a l’acte d’inauguració que va comptar amb un breu parlament del president de la Jove, Manel Trias, qui va recordar que la colla ha pogut arribar fins aquí gràcies a l’esforç i suport de tota la gent que ha passat per la mateixa, tants dels que hi són avui com dels que no hi són. Finalment, va criticar amb duresa la manca de representació institucional local, que ni tant sols havia contestat la invitació de la colla a sumar-se a l’acte, fet que va despertar xiulets de reprovació entre alguns dels assistents, la majoria del gruix de la colla. Finalment, la canalla de la Jove van ser els encarregats de destapar la senyera que cobria el cartell de la façana, on hi ha representat un pom de dalt i el nom de la colla.

Després de la diada castellera, la festa va acabar amb un sopar popular i un concert, al Parc Tivolí. Al sopar hi van assistir unes 350 persones i el concert posterior, amb l’excel•lent grup de rumba-ska La Banddarra, va fer gaudir d’allò més i va contagiar el seu esperit festiu. El públic s’ho va passar d’allò més bé i van demanar que tornin en futures ocasions.

La setmana que ve, descans d’actuacions

La setmana vinent la colla blau oxford descansa d’actuacions però els assajos no s’aturen, cada dimecres a les 21:30 i divendres a les 22 h, ara si, a Cal Peitabí (Amalia Soler, 8)
 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!