Festa Major 2014

Vilanova ja té la festa major "als seus peus"

Es presenta la Festa Major de Vilanova i la Geltrú 2014 amb el lema 'Tota la festa als teus peus'

Redacció Vilanova i la Geltrú 21-07-2014 21:15 Lectures 2495
María Garcia Rubio. Presentació de la Festa Major de Vilanova i la Geltrú

María Garcia Rubio. Presentació de la Festa Major de Vilanova i la Geltrú

Programa d'actes de la festa major

"Agafar l'espardenya blanca com a símbol de la nostra Festa Major". Aquesta era la intenció dels pabordes d'aquest 2014 quan van inventar el lema "Tota la festa als teus peus", i quan van fer l'encàrrec a la dissenyadora Montse Barcons per crear la imatge de la festa.

Els pabordes d'aquest 2014 -Lídia Papiol i Cristina Llanas en representació de l'Agrupació de Balls Populars; Rosa Ribas de la Societat Sardanista Dansaires Vilanovins; Pilar Martínez dels Amics del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú-AFEVI; i en representació de la ciutadania Jaume Massó, Alfred Castells i Alfredo Batlle- van presentar la Festa dissabte en un acte que va omplir l'auditori Eduard Toldrà de gent de totes les edats interessades en ser els primers en conèixer i gaudir de la festa.

En l'acte la dissenyadora va explicar com s'havia inspirat en el ballet, en les espardenyes, en les tipografies de la sèrie Fama i d'un anunci de l'ONCE per crear la imatge del cartell i del programa. Un programa que ha volgut treure a la llum postals antigues que mostren la història de la festa.

Els pabordes també van presentar les dues noves figuretes que surten aquest any a la venda: la figureta de plom és la mulassa mitjana, la Presumida, i la figureta de goma és la Tothosap nena. També es va presentar un original joc de cartes per fer parelles en el que estan representades les espardenyes que fan joc amb cadascun dels balls que participen a la cercavila. Figuretes i joc de cartes es van posar a la venda a la paradeta de Festa Major que es va instal·lar al vestíbul de l'Auditori, on també es podia adquirir el programa i la resta d'elements de marxandatge amb la imatge de la festa d'enguany: barret, domàs, mocador, bossa, pitet, samarreta i ventall. La botiga de la Festa Major s'instal·larà al TOC del 21 al 25 de juliol de 17.30 h a 20.30 h, el 26 de juliol de 10 h a 13 h i de 17.30 a 20.30 h, i del 28 de juliol a l'1 d'agost de 17.30 h a 20.30 h. Del 2 al 6 d'agost de 10 h a 13 h i de 17.30 a 20.30 h serà a les voltes de la Plaça de la Vila, davant de la biblioteca Joan Oliva.

L'acte va comptar amb la presència de la regidora de Cultura, Marijó Riba, i de l'alcaldessa de la ciutat Neus Lloveras, que va voler agrair la feina dels pabordes durant tot aquest any, i va recordar que "Ara el que toca és fer el que fa la Festa Major de Vilanova diferent, que és la participació. La millor manera d'agrair la feina feta és participar i passar-ho bé".

La posada en escena va acabar amb l'actuació del VNG Gospel Choir, que va crear una cançó per a l'ocasió i va fer corejar tots els assistents, convidant-los a gaudir de la festa.

Tampoc es van voler perdre l'acte els gegants de la Geltrú, l'Ulderich i la Guisla, que esperaven els assistents al carrer per mostrar-los els seus vestits nous de trinca. Uns vestits que es van poder admirar divendres en un acte de presentació al castell de la Geltrú, en el que es va agrair les subscripcions populars i aportacions per dissenyar i confeccionar els vestits, i que també s'havien vist unes hores abans en una cercavila amb les tres parelles de gegants de VNG, i les colles convidades de la Roca del Vallès, del Casc Antic i de Nou Barris de Barcelona. 


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

A un mes de la cita amb les urnes, volem saber quina és la teva intenció de vot

ELECCIONS GENERALS. A qui votaràs el proper 28 de abril del 2019?

PP
PSOE
Podemos
Ciutadans
ERC
PDeCat
PNV
Altres