Festa Major 2014

La Festa Major de Vilanova arrenca amb la millor actuació de la història dels Falcons

Van estrenar el vol de cinc, una nova figura que encara no havien provat mai a Vilanova

Redacció Vilanova i la Geltrú 29-07-2014 12:12 Lectures 1571
Ajuntament de Vilanova. Actuació dels Falcons de Vilanova a la festa major

Ajuntament de Vilanova. Actuació dels Falcons de Vilanova a la festa major

El primer cap de setmana de Festa Major ha estat testimoni de l'excel·lent estat de forma dels Falcons de Vilanova, que diumenge van completar la millor actuació de la seva història. La colla, fundada el 1972, celebrava la diada de Festa Major amb una cercavila des de la plaça de les Neus fins a la plaça de la Vila, on van actuar amb els Falcons del Riberal, de la Catalunya Nord, com a colla convidada.

Després del bon estat de forma demostrat fa uns dies a Reus, els Falcons de Vilanova arribaven a la diada en molt bona forma, havent estrenat a plaça el vol de cinc, una nova figura que encara no havien provat mai a Vilanova. Diumenge el van poder revalidar a casa. També van completar la pira d'11, la més alta que han fet mai, i que feia dos anys, des de la Mercè de 2012, que no portaven a plaça. El capdil de 9 per 10, que no havien provat mai, va completar una actuació que va significar la millor actuació de la història dels Falcons de Vilanova. La jornada es va completar amb altres figures com un focking amb un pilar de 3 i dos triangles, que només havien aconseguit fa uns dies a Reus, 9 cristos i 2 tripires de vuit.

Dissabte, la cerimònia d'hissada de la senyera al campanar de Sant Antoni Abat, que arribava a la vuitena edició i que va anar precedida d'un seguici cerimonial des de la plaça de la Vila, va donar el tret de sortida oficial de la Festa Major. Diversos pabordes van portar la senyera, acompanyats pel Ball de Diables i la mulassa Presumida fins a la plaça de Sant Antoni, on esperaven les autoritats, encapçalades per l'alcaldessa, Neus Lloveras, i el membre de l'executiva de l'Assemblea Nacional Catalana Ignasi Termes. Aquest darrer va fer un parlament sobre el procés sobiranista i va convidar a participar l'11 de setembre a Barcelona a la gran "V".

Tot seguit, la hissada de la senyera al campanar per part de membres de l'AE Talaia va anar acompanyada de la interpretació del Cant de la Senyera per part de les corals Isquione, Moixaina i Orfeó Vilanoví. L'acte es va cloure amb la interpretació dels Segadors.

Un altre dels actes amb més bona acollida d'aquest primer cap de setmana de festa van ser les visites guiades al campanar de Sant Antoni Abat, que es van fer, amb inscripció prèvia, dissabte i diumenge al matí. 

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.


Homenatge

Medalla de la ciutat a Pere Tàpias

Jordi Medina Alsina

Aquest dissabte 27 de maig a les 7 del vespre a l'Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú farem l'entrega de la medalla de la ciutat a títol pòstum al gran conegut Pere Tàpias

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No