Festa major 2014

Les bèsties de foc es fan seus els carrers i places de la Geltrú

Els actes de la Festa Major de la Geltrú segueixen al llarg d'aquesta setmana amb el pregó, demà dimarts, i els tradicionals sopars a la fresca dijous al vespre, entre d'altres

Redacció Vilanova i la Geltrú 11-08-2014 23:48 Lectures 2744
Ajuntament de Vilanova. Tomb de Foc. Festa Major de la Geltrú

Ajuntament de Vilanova. Tomb de Foc. Festa Major de la Geltrú

Amb les bèsties de foc convidades que van acompanyar el Drac de la Geltrú, dissabte a la nit es va celebrar el tradicional Tomb de Foc per carrers i places de la Geltrú. Aquest és un dels actes més tradicionals inclosos dins la Festa Major d'aquest barri. En aquesta ocasió el Drac de la Geltrú i el Barrina, el Drac petit de la Geltrú, van estar acompanyats pel Ferafoc de Sant Quintí de Mediona, la Víbria jove d'Igualada i la Virgília de Torredembarra.

A les 21 h es van obrir les portes del Castell de la Geltrú i es van poder veure totes les bèsties participants. Passades les 10 de la nit, es va iniciar l'espectacle infernal amb el Cabró, la Malèfica i altres personatges a les escales del Castell de Geltrú. L'espectacle infernal escenifica la lluita entre el bé i el mal.

Seguidament, totes les bèsties van sortir del Castell de la Geltrú i, acompanyades dels respectius grups de tabalers, i acompanyats pel grup Taboo!, van iniciar un recorregut pels carrers del barri. A la plaça de l'Assumpció hi va haver, com és habitual, un sostre de foc, i durant el recorregut també hi va haver diversos punts de foc. L'encesa conjunta de les colles i fi de festa pirotècnic es va desenvolupar a la plaça de l'Associació dels Alumnes Obrers, davant del Centre Cívic La Geltrú.

Demà dimarts, és prevista la lectura del pregó, a les 19.30 h al pati del Castell.També hi haurà una vetllada musical. Dimecres hi haurà concurs de botifarra, tarda per als nens i nenes, i nit amb àudiovisual i folk. Dijous és el dia de vigília i se celebren els tradicionals sopars a la fresca, a més d'una actuació dels Bordegassos.

I divendres 15 d'agost, dia de Santa Maria, les matinades ompliran els carrers de bon matí. Els tabalers faran el Truc a la festa abans de l'ofici solemne, que precedirà la Cercavila de l'espígol. A la tarda l'església parroquial acollirà les vespres, i a la plaça de l'Assumpció hi haurà sardanes i ball de plaça. A la nit la cercavila dels sentits omplirà els carrers de teatre, dansa i espectacles diversos. Dilluns, 16, l'anomenat Dia del Gos, la tronada infernal acabarà amb la festa al vespre. 


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

A un mes de la cita amb les urnes, volem saber quina és la teva intenció de vot

ELECCIONS GENERALS. A qui votaràs el proper 28 de abril del 2019?

PP
PSOE
Podemos
Ciutadans
ERC
PDeCat
PNV
Altres