Sitgestiu Cultural

L’òpera entra als museus de Sitges

‘La Bohème’, ‘La Traviata’, espectacles lírics amb peces de Rusiñol i recitals amb grans clàssics omplen la programació

Redacció Sitges 08-07-2015 18:33 Lectures 3030
L'espectacle de cabaret ‘Ai, com m'agrades!’, integrat en el programa del Sitgestiu Cultural 2015. Museus de Sitges

L'espectacle de cabaret ‘Ai, com m'agrades!’, integrat en el programa del Sitgestiu Cultural 2015. Museus de Sitges

El Museus de Sitges obren les portes a l’òpera de la mà de diferents recitals que omplen la programació d’estiu del Sitgestiu Cultural 2015. La representació de tres clàssics (La Bohème, La Traviata i L’Elisir d’amore), les funcions líriques del Modernisme i els recitals setmanals de cada divendres configuren un complet programa d’òpera de petit format per als amants d’aquest gènere i que tenen tres escenaris diferents: el Cau Ferrat, el Museu de Maricel i el Palau de Maricel.

El programa de les tres òperes comença aquest diumenge (a les 19h, al Palau de Maricel), amb la funció de La Bohème. Serà l’única representació que es farà enguany del clàssic de Giacomo Puccini i que va ser una de les òperes preferides de Santiago Rusiñol.

Les altres dues grans òperes de petit format programades al Sitgestiu Cultural es representaran en les properes setmanes. Diumenge vinent, 19 de juliol, serà el torn de L’Elisir d’amore, de Gaetano Donizetti, que es repetirà els dies 9 i 16 d’agost, en tots els casos a les 20h. Per la seva part, La Traviata, de Giuseppe Verdi, tindrà dues funcions, els dies 26 de juliol i 30 d’agost. Totes les representacions se celebren al Saló d’Or del Palau de Maricel i van a càrrec del grup Operílica.

El mateix conjunt líric és qui protagonitza els recitals d’òpera dels divendres al vespre al mirador del Museu de Maricel. El tradicional concert que els anys anteriors se celebrava al jardí del Museu Romàntic, enguany ha passat al Maricel amb la insuperable imatge de les escultures noucentistes sobre el Mediterrani com teló de fons. Els recitals es faran cada divendres (a les 19h) entre el 12 de juliol i el 4 de setembre, amb l’única excepció del 21 d’agost per coincidir amb els actes de Festa Major. Entre les peces que interpreten els artistes hi ha fragments de grans composicions de la història de l’òpera, com Carmen, La Traviata o Il barbiere di Siviglia.

Per últim, el Cau Ferrat també esdevé un escenari líric aquest estiu. Dissabte passat es va estrenar el primer dels dos espectacles que ompliran l’agenda de juliol i agost: Rusiñol i el Modernisme, en el qual la soprano Griselda Ramon i el pianista Àlex Jordi van representar música del Modernisme amb textos de senyor del Cau. Els propers 25 de juliol i 8 i 29 d’agost es tornarà a representar la funció.

També al Cau, durant quatre dissabtes d’estiu (18 de juliol, 1 i 15 d’agost i 5 de setembre), es realitza la funció Des de Montmartre, basada en textos que Rusiñol va escriure des de París per al diari La Vanguardia els anys 1890 i 1891.

Programa d’òpera

L’Elisir d’amore, de Gaetano Donizetti

Data: Dg. 19 de juliol, i dg. 9 i 16 d'agost

Hora: 20h

Preu: 20 euros

La Traviata, de Giuseppe Verdi

Data: Dg. 26 de juliol i dg. 30 d'agost

Hora: 20h

Lloc: Palau de Maricel (Fonollar, s/núm)

Preu: 20 euros

La Bohème, de Giacomo Puccini

Data: Dg. 12 de juliol

Hora: 20h

Lloc: Palau de Maricel

Preu: 20 euros

Rusiñol i el Modernisme

Data: 4 i 25 de juliol i 8 i 29 d'agost

Hora: 19h

Lloc: Museu del Cau Ferrat

Preu: 12 euros

Des de Montmartre

Data: 18 de juliol; 1 i 15 d'agost i 5 de setembre

Hora: 19h

Lloc: Museu del Cau Ferrat

Preu: 12 euros

Recital d'òpera al mirador del Maricel amb copa de cava

Data: 10, 17, 24 i 31 de juliol; 7, 14 i 28 d'agost i 4 de setembre

Hora: 19h

Lloc: Museu de Maricel

Preu: 12 euros 


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No