Santa Tecla

3 de 10 amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca a la diada de Santa Tecla

Cara i creu de les colles tarragonines en la diada castellera del primer diumenge de festes de Santa Tecla

El 3 de 9 amb folre i agulla descarregat pels Castellers de Vilafranca a la diada del primer diumenge de festes de Santa Tecla de Tarragona. ACN

El 3 de 9 amb folre i agulla descarregat pels Castellers de Vilafranca a la diada del primer diumenge de festes de Santa Tecla de Tarragona. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Actuació històrica dels Xiquets de Tarragona en la diada del primer diumenge de festes de Santa Tecla. Els de la camisa ratllada han carregat, per primera vegada, el 5 de 9 amb folre i el pilar de 8, a més del 2 de 9 amb folre i manilles i el 3 de 9 amb folre, aquest últim descarregat. A l'altra cara de la moneda, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, que només ha aconseguit carregar el 5 de 9 amb folre. El seu 3 de 10 amb folre i manilles ha quedat en intent, a més d'un intent desmuntat i un intent de 4 de 9 amb folre. La plaça de la Font, però, ha vist per primera vegada castells de 10, amb els 3 de 10 amb folre i manilles que han carregat tant la Vella de Valls com els Castellers de Vilafranca.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha estat l'encarregada, aquest diumenge, d'obrir plaça, i ho ha fet desmuntant el peu d'un 4 de 9 amb el pilar que ha carregat en segon intent. El pilar, però, s'ha trencat. A la segona ronda, els vallencs, després de desmuntar dos peus, han intentat un 4 de 9 net que no ha acabat de tirar amunt. A la tercera ronda, però, l'han aconseguit amb solvència. Ja a la ronda de repetició, els de Manel Urbano s'han atrevit amb el 3 de 10 amb folre i manilles, que han carregat per tercera vegada a la seva història, i han tancat l'actuació amb un pilar de 8 amb folre i manilles carregat.

Diada per emmarcar pels Xiquets de Tarragona, que han signat aquest primer diumenge de festes de Santa Tecla la millor actuació de la seva història. Han començat carregant un 2 de 9 amb folre i manilles. Ja a la segona ronda, i després de desmuntar un primer peu, s'han posat a la butxaca el seu primer 5 de 9 amb folre. Els matalassers han continuat, també en segon intent, amb un 3 de 9 amb folre, i la cirereta l'han posat amb la carregada del seu primer pilar de 8 amb folre i manilles. Una actuació històrica dels del carrer Santa Anna, que han convertit la diada en la seva festa particular amb celebracions després de cada construcció.

Tot el contrari ha passat amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona, que aquest diumenge ha mostrat una de les seves pitjors cares. Ja en primera ronda, i després d'un peu desmuntat, només han aconseguit carregar el 5 de 9 amb folre, un dels seus castells insígnia i que havien descarregat les catorze vegades anteriors. A la segona ronda, els liles han intentat el 3 de 10 amb folre i manilles, i a la tercera, han fet el mateix amb el 4 de 9 amb folre. A la ronda de repetició, els del Cós del Bou han acusat el cansament i les caigudes, i un altre intent de 4 de 9 amb folre els ha fet llenya. Per tancar l'actuació, han optat pel pilar de 5.

Els Castellers de Vilafranca han començat igual que a la diada de Sant Fèlix, amb un 3 de 10 amb folre i manilles que aquest diumenge tampoc han pogut descarregar. Els verds han continuat amb un 3 de 9 amb folre i agulla que han resolt amb facilitat, i amb un intent de 2 de 8 net que han aconseguit carregar a la ronda de repetició. Per acabar, un pilar de 8 amb folre i manilles descarregat.

Després d'aquesta diada de quatre hores, amb dotze castells de gamma extra i onze caigudes, les colles tarragonines ja tenen els ulls posats en la diada de Santa Tecla de dimecres vinent, on també actuaran els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Xiquets del Serrallo. Els de Valls, miren cap a la 9a diada Albert Salvany, el 26 de setembre a Vilanova i la Geltrú, mentre que Vilafranca ho fa cap a la diada del Mercadal, a Reus, del 3 d'octubre.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local