Dia de la Colla, dissabte 7

Cinc de set dels Bordegassos a la prèvia del Dia de la Colla

Els de la camisa groc terrós estrenen com a plaça castellera la Immaculada Concepció

Marc Ortiz de Urbina Vilanova i la Geltrú 02-11-2015 1:21 Lectures 1481
Prèvia del Dia de la Colla dels Bordegassos. Maite Gomà

Prèvia del Dia de la Colla dels Bordegassos. Maite Gomà

Els Bordegassos de Vilanova van completar el cinc de set com a castell més destacat a l'actuació Prèvia del Dia de la Colla, celebrada aquest dissabte 31 d'octubre a la tarda a la plaça Immaculada Concepció, que per primer cop acollia una diada castellera. El cinc de set descarregat pels Bordegassos va ser la construcció més valuosa.

Després de dos pilars de quatre de salutació que estrenaven els dos segons, els Bordegassos van afrontar el cinc de set. Tot i tenir algunes baixes al pom de dalt, els vilanovins van demostrar fons d'armari descarregant amb molta comoditat el dissetè cinc de set de l'any.

A segona ronda van apostar pel quatre de set. Un castell de mides perfectes que van descarregar amb l'ensurt del despenjament de l'enxaneta i l'aixecador quan començaven a baixar. Trinc i pis de dosos van mantenir-se ferms. Tot va quedar en un ensurt. El darrer castell de la diada dels vilanovins va ser el tres de set.

A la ronda de pilars els Bordegassos van descarregar un pilar de cinc molt pesat, que presentava l'estructura del de sis sense l'enxaneta. El segon va girar el pilar a banda i banda.

A plaça també hi havia els Castellers de les Roquetes, que van tancar temporada descarregant la primera clàssica de set d ela seva història. Al quatre i el tres de set, que van ajuntar a plaça per segon cop a la seva història, li van sumar la torre de sis, a més de dos pilars de quatre simultanis. Per la seva part, els Tirallongues de Manresa van descarregar el tres i el quatre de set, a més del pilar de cinc. La primera ronda els va quedar en blanc, després de dos intents desmuntats de tres de set amb l'agulla. Per la seva part, els Castellers d'Andorra van brillar descarregant el segon pilar de cinc de la seva història, a més del tres de sis, el tres de sis amb l'agulla i el quatre de sis. Molt bones maneres per a una colla que tot just viu la seva primera temporada.

El Dia de la Colla, dissabte 7 amb els Minyons de Terrassa

Aquest dissabte 7 de novembre a partir de les sis de la tarda la plaça de les Cols acollirà el  44è Dia de la Colla dels Bordegassos. A més de la colla de Vilanova, també hi seran els Minyons de Terrassa, els Castellers de Lleida i els Minyons de l'Arboç.
 


"Fer l'indiano" o com fer una recreació històrica acrítica i comercial

Fran Moreno i Irene Estevez

Seria molt interessant, de cara a edicions futures, que unes jornades com aquestes incorporessin un bon cicle de conferències, però entre mojitos, vermuts i música cubana creiem que s'ha perdut aquesta gran oportunitat en aquesta edició

ENQUESTA WEB

Per continuar reduint la taxa de tabaquisme a Catalunya, que el 2017 va arribar al mínim històric del 24%, Salut Pública busca noves accions que es puguin realitzar tant en la via pública com en l'àmbit privat

Et sembla bé que es vulgui prohibir fumar dins del cotxe?


No