Masia d’en Frederic

Els Tres Tombs de Vilanova presenten el cartell i posen en marxa la festa major d'hivern

El pregó de la Festa Major d'hivern d'enguany, que es farà diumenge 10 de gener, anirà a càrrec de l'historiador Albert Tubau

Marta González Vilanova i la Geltrú 22-12-2015 22:24 Lectures 2742
Es presenten el cartell i el programa dels Tres Tombs 2016. Marta González

Es presenten el cartell i el programa dels Tres Tombs 2016. Marta González

La Masia d’en Frederic, seu de l’Associació dels Tres Tombs de Vilanova i la Geltrú, va acollir dissabte al vespre la presentació del cartell dels Tres Tombs 2016. L’acte va estar presidit pel responsable de l’Associació, Jaume Mercadé, la Junta i la regidora Teresa Llorens, regidora de Cultura, Convivència i Equitat. Enguany els autors del disseny de la portada del programa són Domingo Álvarez i Lluís Amaré, aquest últim també autor del punt de llibre.

El programa inclou la programació d’activitats de la Festa Major d’Hivern. Els actes del programa enguany s’iniciaran el 7 de gener amb la instal·lació del estand promocional dels Tres Tombs. Altres actes a destacar del programa són:

- 9 de gener: Gran Concert de música catalana a càrrec de l’Orquestra Atalaia i Ball dels Tres Tombs al Centre d’Art  Contemporani La Sala.
- 10 de gener:  A les 12 es farà el trasllat de la Bandera i la lectura del pregó a càrrec d’Albert Tubau Garcia. A les 19h hi haurà el Concert de la Festa Major d’Hivern a l’auditori Eduard Toldrà.
- 16 de gener: Repicament de campanes i sortida de la Cercavila Infantil. A les 17.30h celebració del Correfoc de Sant Antoni.
- 17 de gener: De 8 a 10 esmorzar d’escalfament; toc de crida; ofici solemne i a les 12h benedicció a l’Església de Sant Antoni. A les 16h lliurament de premis i trofeus.
- 31 de gener: dinar de germanor

El programa també inclou una pinzellada a la festa dels Tres Tombs, una entrevista a la banderera d’enguany, Maria Nolla, i un escrit de les fassines a Vilanova, entre d’altres.

L’acte va concloure amb la intervenció de la regidora de cultura, Teresa Llorens, qui va destacar que “la festa dels Tres Tombs és un element important per a la cohesió de la població però també és un motor econòmic i una forma de recuperar la memòria històrica del nostre patrimoni”.

 


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No