Museus de Sitges

Sitges serà un dels eixos centrals de la celebració de l’Any Ramon Casas

El programa es donarà a conèixer en les properes setmanes i inclourà exposicions, edicions i una ruta cultural

Redacció Sitges 04-01-2016 23:38 Lectures 1305
Ball al Moulin de la Galette (1890-91, Museu del Cau Ferrat). EIX

Ball al Moulin de la Galette (1890-91, Museu del Cau Ferrat). EIX

L’Any Ramon Casas, que se celebra aquest 2016 per commemorar el 150è aniversari del naixement de l’artista, tindrà a Sitges un dels seus pols centrals. Una de les principals exposicions de l’any –Ramon Casas, la modernitat anhelada– es farà al Museu de Maricel, entre el 27 d’octubre i el 8 de gener. El Museu del Cau Ferrat té en el seu fons 95 obres de Casas (15 olis i 80 dibuixos) i el Museu de Maricel un oli, un plafó de rajoles i tres dibuixos.

El programa de l’Any Ramon Casas s’està enllestint actualment i tindrà un triple eix: l’accés a la seva obra, la creació i consolidació del seu coneixement, i la incentivació a la creativitat. La celebració buscarà la participació d’un públic heterogeni i l’organització d’activitats arreu del territori.

L’exposició Ramon Casas, la modernitat anhelada estarà comissariada per Ignasi Domènech i Francesc Quílez i organitzada per Museus de Sitges. La mostra reunirà una col·lecció de l’obra de Casas i el seu temps i estarà acompanyada d’altres activitats paral·leles, com un itinerari per l’obra de l’artista al Cau Ferrat i el Museu de Maricel, a més de conferències i concerts.

Museus de Sitges dedicarà dues sessions de la Peça del Mes a Ramon Casas, aquest 2016. Una estarà centrada en una de les seves obres més emblemàtiques, Ball al Moulin de la Galette (1890-91, Museu del Cau Ferrat) i l’altra en una carta de Ramon Casas a Santiago Rusiñol del 1891, en què anuncia la seva arribada a París el 1891, també del fons del Cau Ferrat.

Paral·lelament, el Cercle de Liceu de Barcelona acollirà la propera primavera una altra exposició organitzada per aquesta institució i l’Obra Social de la Caixa, centrada en la figura de Ramon Casas i la que va ser la seva musa, Júlia Peraire. La mostra estarà comissariada per Isabel Coll i José García Reyes.

El programa general de l’Any Ramon Casas es donarà a conèixer en les properes setmanes i, a més d’aquestes exposicions, contemplarà una Ruta Ramon Casas i diferents edicions. L’organització de l’Any Casas està impulsada per la Generalitat de Catalunya i compta amb la participació de diferents institucions, com la Fundació la Pedrera, la Fundació La Caixa, la Fundació Rocamora, el Cercle del Liceu, la Galeria Dolors Junyent i el Consorci del Patrimoni de Sitges.


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament