NewsKid

Una aplicació amb realitat augmentada acostarà les notícies internacionals als nens

El projecte, NewsKid, rep una línia de finançament de Google

ACN Barcelona 24-02-2016 16:38 Lectures 1459
Una tauleta utilitzant l'aplicació NewsKid de realitat augmentada sobre un document en paper. EIX

Una tauleta utilitzant l'aplicació NewsKid de realitat augmentada sobre un document en paper. EIX

Un suplement en paper amb notícies internacionals a través del format de còmic, un extraterrestre amb la missió d'investigar què passa a la Terra i una aplicació complementària per a dispositius mòbils són els tres elements que s'uneixen per crear NewsKid, un servei transmèdia que busca acostar l'actualitat internacional a nens d'entre 8 i 12 anys. El projecte integra la realitat augmentada a través de l'aplicació, que complementa i enriqueix la informació del paper. La iniciativa, que ha estat una de les que ha rebut el suport d'una línia de finançament a nivell europeu de Google, busca que els infants siguin una part activa i els permetrà participar en el procés d'elaboració de les notícies.

NewsKid, que neix amb una vocació internacional i de llarg recorregut, preveu publicar un suplement en paper amb periodicitat setmanal a un diari –en aquests moments estan fent contactes amb rotatius-, que anirà acompanyada d'una aplicació, que és el que permetrà als nens gaudir de la realitat augmentada.

El projecte ofereix així als mitjans de comunicació un producte periodístic adreçat als més petits amb tecnologia innovadora que busca atreure nous lectors i augmentar-ne la fidelització. Es preveu que a partir de la primavera estigui disponible per posar-se en funcionament.

La realitat augmentada és només una de les plataformes de NewsKid i la primera que sortirà comercialment, però el projecte també preveu en fases posteriors impulsar un prototip de realitat virtual immersiva.

Les fundadores de NewsKid van acabar a meitats de l'any passat una versió beta gràcies a un ajut de la Unió Europea. Ara només els falta culminar part del desenvolupament perquè la iniciativa pugui arribar a ser comercialitzada, una aspiració que la línia d'ajut de Google farà possible en els propers mesos.

En aquesta primera fase, han fixat la mirada a Europa per explicar als nens "grans notícies internacionals, com la crisi de refugiats", segons explica a l'ACN una de les fundadores de la iniciativa, Eva Domínguez. Per fer-ho d'una manera didàctica, es crea una història d'aventures a partir d'un extraterrestre que ha d'explicar què passa a la Terra.

"Fer arribar als més petits què passa al món és difícil i es fa poc", ha precisat Domínguez, que afegeix que, sovint, es tendeix a abordar només les "notícies suaus". "Nosaltres sabem que els nens són curiosos i volem utilitzar un llenguatge amè per fer-los arribar informacions, un repte complicat si es té en compte que els infants no tenen context", ha precisat. 


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No