Setmana Santa

Les Caramelles commemoren 75 anys amb l’exposició “Clavells, amics i records”

L’acte d’inauguració de l’exposició, dissabte a l’Edifici Miramar, serveix per reivindicar aquesta tradició com un dels pilars de la cultura popular local

Redacció Sitges 21-03-2016 13:34 Lectures 883
Les Caramelles commemoren 75 anys amb l’exposició “Clavells, amics i records”. Ajuntament de Sitges

Les Caramelles commemoren 75 anys amb l’exposició “Clavells, amics i records”. Ajuntament de Sitges

En uns dies arribarà a Sitges l'alegria de les Caramelles. Una tradició arrelada, que enguany commemora 75 anys d’història amb l’exposició Clavells, amics i records, inaugurada dissabte a l'Edifici Miramar. L'exposició vol acostar el món de les caramelles a tots els públics, coneixedors o no d’aquesta tradició i ho fa en català i anglès. Amb aquest objectiu, l'exposició explica què són les caramelles, on i quan es poden escoltar, la seva història, els principals mestres que han format part de les colles o les curiositats i els detalls que les envolten.

En l’acte inaugural de dissabte passat, la regidora de Cultura, Tradicions i Festes, Rosa Tubau, ha reivindicat les Caramelles com “un dels pilars de la nostra cultura popular, que s’ha transmès de generació en generació”. Segons la Regidora, “l’exposició del Miramar ens recorda com les Caramelles reuneixen tradició i festa, i com a Sitges hem de continuar treballant per mantenir-les vives”.

Tot i celebrar els 75è aniversari, la tradició és molt anterior. Com ha explicat l'alcalde de Sitges, Miquel Forns, el 1864 ja es cantaven Caramelles, i “ens hem de sentir orgullosos d’aquest arrelament que forja històries d’amistat i que ha perviscut al llarg de tant anys, mantenint-se més viu que mai”. L’Alcalde ha recomanat també regalar Caramelles perquè “omplin de vida els nostres carrers i balcons”.

Per la seva banda, el president de les Caramelles Sitgetanes, Dani Piques, ha explicat que “la mostra abasta tot el conjunt de les caramelles de la vila. Està organitzada en blocs, dissenyada d'una forma molt gràfica per dotar a l'espectador de la informació més destacada d'una forma molt visible i amb contingut per ser explorada en detall”. Tot plegat s’arrodoneix amb una col•lecció de fotografies que resumeixen la història d'aquesta tradició a Sitges.

Clavells, amics i records es podrà visitar fins el 24 d’abril, dilluns, dijous i divendres, de deu a dues; dimarts i dimecres, de deu del matí a sis de tarda; dissabte d’onze a dues i de quatre a set de la tarda, i diumenges i festius d’onze del matí a tres del migdia. No obstant, els horaris expositius s’ampliaran durant els dies festius de Setmana Santa. Així del 24 al 28 de març, la mostra es podrà visitar d’onze a dues i de quatre a set de la tarda.
 


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No