@translator

Twitter és accessible en català des dels mòbils IOS i ho serà aviat des dels Androids

La Generalitat assegura que el català fa un pas de gegant pel que fa a la presència en aquesta xarxa social líder

ACN Barcelona 29-03-2016 18:37 Lectures 1039

L'equip de traducció de Twitter (@translator) ha anunciat aquest dimarts que Twitter ja és accessible en català des dels mòbils IOS i ho serà des dels mòbils Android en les properes hores o dies. En un comunicat també s'han fet públics els noms dels principals moderadors que han intervingut en el procés de traducció col·lectiva i voluntària: Montxo Sempere, Jesús Sánchez Blázquez, Jordi Collel, Jaume Tor Soto, i Joan Montané. Twitter també ha anunciat que a més del català s'incorporaran el búlgar, el croat, el serbi i l'eslovac. "Amb la incorporació als mòbils, el català fa un pas de gegant pel que fa a la presència en aquesta xarxa social líder", ha destacat la Generalitat.

La Generalitat ha assenyalat que "el català és la 19a llengua en ús a Twitter", però ha admès que "el nombre de persones amb la interfície en català, fins ara només per a ordinador, no era encara gaire elevada. Amb la incorporació als mòbils, el català fa un pas de gegant pel que fa a la presència en aquesta xarxa social líder".


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No