Conflicte Laboral

Els Comitès d'empresa de TV3 i Catalunya Ràdio convoquen vagues parcials per Sant Jordi

Faran una Assemblea General el 21 d'abril, on votaran si fan més aturades el 26 d'abril i el 3 de maig

ACN Barcelona 08-04-2016 20:50 Lectures 974

Els Comitès d'empresa de TV3 i Catalunya Ràdio han convocat vagues parcials pel 23 d'abril, dia de Sant Jordi, i també han "preavisat" que duran a terme vagues parcials pel dimarts 26 d'abril i el dimarts 3 de maig. Així mateix, com han anunciat a través d'un comunicat del Comitè d'Empresa de TVC, han convocat una Assemblea General pel 21 d'abril a dos quarts de quatre al menjador del CPA, on ratificaran si duen a terme les aturades convocades pel 26 d'abril i 3 de maig. Entre els motius esgrimits hi ha la reclamació al Consell de govern de la Corporació i al seu president Brauli Duart que "desisteixi de la demanda de 7 anys de presó contra un company de TV3"; la reclamació d'un canvi d'etapa amb una "direcció de la CCMA diferent"; "obrir la porta a la contractació necessària per a les substitucions i baixes i pel manteniment i impuls de la producció", així com la reclamació d'un "Contracte programa plurianual que garanteixi el pressupost suficient i necessari pel futur".

Els comitès d'empresa de TV3 i CatRàdio han anunciat que convocaven aturades parcials dissabte 23 d'abril, dia de Sant Jordi, de les dues del migdia a dos quarts de quatre de la tarda i de dos quarts de nou del vespre a dos quarts de deu de la nit. De fet, l'Assemblea convocada pel Comitè d'empresa de TV3 de finals del passat mes va aprovar que el mateix comitè concretés vagues parcials per la Diada de Sant Jordi.

Així mateix, també s'ha indicat que estan "preavisades" vagues parcials pel dimarts 26 d'abril de dos quarts de tres de la tarda a dos quarts de quatre i de les vuit de la tarda a les nou del vespre, i el dimarts 3 de maig de dos quarts de tres de la tarda a dos quarts de quatre i de dos quarts de nou del vespre a las deu de la nit.

En aquest comunicat, s'assenyala que "fa setmanes que els Comitès d'empresa, tots els sindicats, les Assemblees i els treballadors de TV3 i Cat Ràdio i del conjunt de la CCMA reclamen al Consell de govern de la Corporació i al seu president que desisteixi de la demanda de 7 anys de presó contra un company de TV3" per una "suposada relació amb la filtració de sous i l’ERO de 2012", com van indicar en un comunicat del 30 de març.

Es recorda que el 15 d'abril, en la sessió de la Comissió de control parlamentari de la CCMA, faran "un nou intent per persuadir a Duart i al Consell perquè retirin la demanda. Lliurarem les firmes que estem recollint a TV3 i Catalunya Ràdio reclamant, un cop més, el desistiment de les accions jurídiques contra el company". De fet, han assenyalat que mantenir aquesta demanda "no beneficia ningú i allarga les penalitats d'un treballador i la seva família i és l'última mostra de la intransigència i autoritarisme d'una direcció que acumula anys d'enfrontaments amb la plantilla".

Han criticat que han estat "anys de retallades, d'acomiadaments col·lectius, de suspensió de conveni, de supressió de canals de televisió i freqüències de ràdio, de plans de privatització, i de retallades de pressupost, mentre els màxims directius continuen sent dels millors retribuïts del sector públic". Per això, han apostat per "passar pàgina d'anys de crisi laboral i reclamen un canvi d'etapa amb una direcció de la CCMA diferent".

També han demanat "obrir la porta a la contractació necessària per a les substitucions i baixes i pel manteniment i impuls de la producció. S'ha d'acabar", han afegit, "amb la prohibició de la contractació" i han reclamant "un Contracte programa plurianual que garanteixi el pressupost suficient i necessari pel futur".


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No