Sant Jordi 2016

La vilafranquina Anna Gual guanya els premis de poesia Bernat Vidal i Senyoriu d’Ausiàs March

Els premis reconeixen els seus dos darrers poemaris, Molsa i El tubercle, que són els primers capítols d’una trilogia que porta per nom Arrel Trinitat

Redacció Vilafranca del Penedès 25-04-2016 16:12 Lectures 1507
La vilafranquina Anna Gual guanya els premis de poesia Bernat Vidal i Senyoriu d’Ausiàs March . EIX

La vilafranquina Anna Gual guanya els premis de poesia Bernat Vidal i Senyoriu d’Ausiàs March . EIX

Aquesta darrera diada de Sant Jordi ha servit, entre d’altres coses, per confirmar el talent d’una jove escriptora que torna a demostrar el seu pes innegable dins el panorama poètic actual de la literatura catalana. Anna Gual (Vilafranca del Penedès, 1986) s’ha emportat dos dels premis de poesia més significatius del panorama de les lletres catalanes: el Bernat Vidal i Tomàs, organitzat per l’ajuntament mallorquí de Santanyí, pàtria de Blai Bonet o de Bernat Vidal i Tomàs; i el Senyoriu D’Ausiàs March, organitzat per l’ajuntament valencià de Beniarjó, lloc de naixement del conegut escriptor, un dels més importants de l’edat mitjana.

Els llibres guanyadors, Molsa i El tubercle, els dos primers lliuraments d’una trilogia titulada Arrel Trinitat, apareixeran publicats aquesta propera tardor a dues editorials de prestigi com AdiA Edicions i Editorial 3i4, respectivament. En ambdós volums, la poeta Anna Gual segueix desenvolupant un estil molt marcat per metàfores poderoses, un finíssim sentit de l’humor, així com per una mirada críptica cap a la realitat. La poeta es mostra molt interessada en qüestions profundes, com la vida, la mort i el fet d’escriure, tal com ja ha demostrat en els seus llibres anteriors: Implosions (LaBreu, 2008), L’ésser solar (Premi Pare Colom de Poesia, Lleonard Muntaner, 2013) i Símbol 47 (LaBreu, 2015).

Durant els propers dies, Anna Gual participarà en uns quants recitals destacables, com el del desè aniversari de l’editorial LaBreu, que se celebrarà al Bar hOriginal de Barcelona aquest proper dimecres 27 d’abril; el del cicle de Poesia a les caves, que s’inicia a les Caves Pere Ventura de Sant Sadurní d’Anoia aquest proper divendres 29 d’abril; o la Taula de poetes organitzada per la Universitat de Barcelona el proper dimecres 4 de maig coincidint amb la Setmana de la Poesia de Barcelona.


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres