Carnaval 2016

Dues carrosses dels Monjos i la Ràpida, al Carnaval de Carnavals de la Costa Brava

Espai Carnavalístic dels Monjos i la carrossa de la Ràpita participaran al 54è Carroussel que es fa el diumenge 15 de maig a Palafrugell

Redacció Santa Margarida i els Monjos 05-05-2016 10:04 Lectures 7120
De la Ràpita a Moscou 20 anys de carnaval. EIX

De la Ràpita a Moscou 20 anys de carnaval. EIX

Dues carrosses de Santa Margarida i els Monjos participaran el proper diumenge 15 de maig, en la modalitat de Carrosses no inèdites, en el 54è Carroussel de la Costa Brava que es celebrarà a Palafrugell, a partir de les 17h. Es tracta de l’Esplai Carnavalístic dels Monjos sota el lema “BeatleMania”  on l’element principal és un submarí groc en referència a un dels discos més importants dels Beatles,  i del Grup de Carnaval de La Ràpita amb el lema “de La Ràpita a Moscou: 20 anys de Carnaval” amb la catedral de Sant Basili de la plaça vermella de Moscou com a principal element.

També anomenat Carnaval de Carnavals, i dins del marc de les festes de la primavera de Palafrugell,  el Carroussel de la Costa Brava es tracta d’una festa nascuda l’any 1963 arran de la prohibició de  celebrar el carnaval durant l’època de la dictadura pel règim franquista en considerar-lo que atentava contra la moral establerta i les bones costums, i que un cop  recuperada la democràcia s’ha mantingut i ha esdevingut una de les fites anuals més festives a les comarques gironines. Es celebra sempre el diumenge anterior al dilluns de Pasqua Granada (o segona Pasqua).

Es tracta d’una rua de carnaval convencional i els grups s’estructuren en quatre modalitats: comparses inèdites i no inèdites i carrosses inèdites i no inèdites. En la modalitat de carrosses inèdites hi prendran part un total de set grups (tots ells locals) i que surten única i exclusivament per aquesta rua, no havent participat en cap rua del carnaval convencional del febrer. Pel que fa a les carrosses no inèdites, seran un total de 15 grups, que ja han participat en alguna rua de carnaval. En aquesta última modalitat s’emmarquen els dos grups dels Monjos i La Ràpita, junt amb grups de localitats com Platja d’Aro, Ripoll, Riells i Viabrea, la Bisbal d’Empordà,  St. Feliu de Guíxols, l’Escala i Olot.

Les dues carrosses han obtingut importants premis en els carnaval de l’Alt i Baix Penedès, especialment la Carrossa de  la Ràpita que ha guanyat tots els concursos.

Alguns dels membres d’aquests grups ja han gaudit com a espectadors del Carrousel de la Costa Brava en més d’una ocasió, i aquest any s’han animat a participar amb les seves carrosses, tenint en compte la dificultat de la llunyania i tota la logística i infraestructura que això comporta. Esperen viure una molt bona experiència i tornar tant contents com per poder tornar-hi en futures edicions.


GUIA IL·LUSTRADA DE L'HAVANA XICA

Sitges, només sol i calitges?

Bienve Moya

Vull advertir una vegada més que aquests articles quinzenals no són treballs de divulgació històrica sinó que tenen una deliberada vocació literària. Pretenen sobretot despertar la curiositat i excitar, si és possible, la imaginació sobre allò que va ser un dia, i el caliu què en queda de la foguera que havia estat

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No