El FIMPT s'escurça un dia i avança l'horari dels concerts nocturns

El certamen, que es celebrarà entre el 14 i el 16 d'octubre, comptarà amb Jordi Paulí com a director artístic

Jordi Paulí i Teresa Llorens. Míriam de Lamo

Jordi Paulí i Teresa Llorens. Míriam de Lamo

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La reducció dels dies -arrencarà un divendres enlloc d'un dijous- i l'avançament dels horaris -el darrer concert començarà a les deu de la nit enlloc d'a les dotze- són dues de les novetats de la 36a edició del Festival Internacional de Música Popular Tradicional de Vilanova. El certamen es celebrarà entre el 14 i el 16 d'octubre i mantindrà el mateix format que a les darreres edicions, amb concerts gratuïts a la plaça de la Vila com a escenari principal.

La regidora de Cultura, Teresa Llorens, ha presentat el nou director artístic del festival, Jordi Paulí, aquest dimarts al migdia. Saxofonista, tenorista i compositor de sardanes, Paulí és actualment professor del Conservatori de música Mestre Montserrat de Vilanova, i ha estat membre de la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona, la Big Band de Sabadell, l'Orquestra Meravella o La Salseta del Poble Sec, entre moltes altres formacions, a banda d'haver col·laborat amb els Joglars i Lluís Llach.

Paulí aposta perquè el FIMPT porti “formacions ja consolidades internacionalment”, però sobretot per “tenir en compte les propostes del país”. “Anys enrere al festival s'havia de buscar grans figures a fora, avui en dia tenim la sort de tenir un gran patrimoni al nostre país”, ha destacat el director artístic del certamen. Paulí no ha volgut avançar a la roda de premsa cap nom dels músics que participaran al festival.

Un festival “més potent”

La reducció d'una jornada del FIMPT respon a la voluntat de “concentrar-lo en tres dies, per mirar de fer-lo més potent”, ha afirmat Paulí. De fet, el pressupost d'enguany és el mateix que el de 2015, amb 50.000 euros, amb el suport de la Generalitat i la Diputació.

Teresa Llorens s'ha reunit recentment amb el conseller de Cultura, Santi Vila, i el diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Juanjo Puicorbé, per aconseguir un major suport de les dues administracions de cara a l'any vinent. “Volem mantenir la qualitat del festival i fer-lo créixer els propers anys perquè torni a ser un festival de referència”, ha dit la regidora de Cultura. “Se'ns ha dirt que hi ha la voluntat de fer aquesta aposta l'any vinent”, sosté Llorens.

Si bé enguany l'únic concert de pagament tornarà a ser el d'apertura, al Teatre Principal, Llorens no exclou ampliar aquesta fòrmula a les properes edicions, tal i com s'havia realitzat anys enrere. “No ho descartem. Ja van ser de pagament en altres moments, i ens va anar prou bé. És una opció que s'haurà de valorar aquest any”, ha afirmat la responsable de Cultura.

Una aposta pel públic familiar

Pel que fa als horaris del festival, la previsió és oferir dos concerts divendres i diumenge i tres dissabte. Si abans la primera actuació començava a les deu de la nit i el segon, a les dotze, ara s'iniciaran a les vuit del vespre i a les deu de la nit. L'objectiu és “ajustar” el certamen “perquè el públic sigui el més transversal possible, que convisquin les diferents franges d'edat és positiu per al festival”, ha apuntat el director artístic, que defensa “un FIMPT més  familiar”. Teresa Llorens ha afegit que “la música fins a les dues de la matinada molesta més” respecte a la proposta d'enguany, amb la previsió que els concerts “acabin a les dotze de la nit”. En aquest sentit, però, la regidora ha afirmat que la decisió d'avançar els horaris es va prendre abans de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que ha anul·lat la llicència de l'Ajuntament al festival Nowa Reggae per vulnerar la normativa acústica, multant-lo per permetre la celebració d'aquest certamen.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local