Comissió Europea

Facebook, Twitter, YouTube i Microsoft acorden amb Brussel·les retirar en 24 hores els continguts que incitin a l’odi

Les xarxes socials es comprometen amb la Comissió Europea a combatre la difusió de missatges il·legals

ACN Brussel.les 31-05-2016 18:14 Lectures 6603
Facebook, Twitter, YouTube i Microsoft acorden amb Brussel·les retirar en 24 hores els continguts que incitin a l’odi. EIX

Facebook, Twitter, YouTube i Microsoft acorden amb Brussel·les retirar en 24 hores els continguts que incitin a l’odi. EIX

La Comissió Europea, Facebook, Twitter, YouTube i Microsoft han acordat aquest dimarts a Brussel·les retirar tots els continguts que incitin a la violència i l’odi de les xarxes socials en menys de 24 hores. Les empreses s’han compromès amb un codi de conducta per frenar la difusió de missatges d’odi online, i evitar, especialment, que es facin virals o fomentin la radicalització dels joves. La comissària de Justícia, Consum i Igualtat de Gènere, Vera Jourová, ha celebrat l’acord tenint en compte que “malauradament les xarxes socials són una de les eines que utilitzen els grups terroristes per radicalitzar els joves i que el racistes fan servir per promoure la violència i l’odi”.

“Aquest acord és un important pas endavant per garantir que Internet segueix sent un lloc per a l’expressió lliure i democràtica, on els valors europeus i les lleis es respecten”, ha assegurat Jourová. “Celebro el compromís de les empreses tecnològiques mundials per revisar la majoria de les notificacions vàlides per a la retirada de continguts de discurs de l’odi en menys de 24 hores i eliminar o prohibir l’accés al contingut, si és necessari”, ha afegit.

Des de Twitter, la seva responsable de Política Pública a Europa, Karen White, ha dit que “la conducta de l’odi no té espai” a la xarxa social, però ha remarcat que continuen “compromesos” amb permetre la difusió de piulades. “Hi ha una clara distinció entre la llibertat d’expressió i una conducta que incita a la violència i l’odi. Alhora que combatem les conductes que violen les normes de Twitter, també permetem les capacitats increïbles de la plataforma per donar poder a les veus positives, que combaten els prejudicis i les causes profundes de la intolerància”, ha indicat en un comunicat.

El Director de Relacions de Política Pública i Govern de Google, Lie Junius, ha remarcat també que tenen “sistemes eficients per revisar les notificacions en menys de 24 hores i retirar contingut il·legal”. “Estem encantats de treballar amb la Comissió per desenvolupar estratègies d’autoregulació i co-regulació que lluitin contra el discurs de l’odi on-line”, ha afegit.

Per la directora de Política Global de Facebook, Monika Bickert, la companyia “treballa dur per equilibrar l’oportunitat de donar a la gent el poder per expressar-se mentre es garanteix un ambient respectuós”. “No hi ha espai per al discurs de l’odi a Facebook”, ha remarcat Bickert, que ha convidat els usuaris a utilitzar les eines per denunciar continguts que es consideren il·legals. “Així podem investigar. Els nostres equips arreu del món els revisaran i prendran les accions apropiades”, ha puntualitzat.

També pel vicepresident d’Afers de la UE de Microsoft, John Frank, l’acord és un pas important. “Recentment hem anunciat passos addicionals per prohibir específicament el contingut terrorista. Continuarem oferint als usuaris una manera d’avisar-nos quan creguin que la nostra política de conducta s’està vulnerant”, ha assegurat. 


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No