EVA 2016

El festival En Veu Alta d'enguany s'estrenarà amb un intens cap de setmana d'activitats a Sant Sadurní

L'espectacle inaugural del festival EVA es farà a Sant Sadurní d'Anoia i anirà a càrrec de la Cobla Catalana dels Sons Essencials

Ramon Filella Sant Sadurní d'Anoia 31-05-2016 21:13 Lectures 8347
Marcel Casellas i Jordina Biosca. Ramon Filella

Marcel Casellas i Jordina Biosca. Ramon Filella

La dotzena edició del festival En Veu Alta (EVA) d'espectacles basats en la narració i la tradició oral tindrà enguany 38 activitats repartides en 12 municipis de l'Alt Penedès. Sant Sadurní d'Anoia serà un dels pols d'atracció d'aquesta dotzena edició perquè durant el primer cap de setmana de festival (entre el dies 10 i 12 de juny) totes les activitats programades es concentraran a diferents espais del municipi.

La presentació de l'EVA, que s'allargarà entre el 10 i el 19 de juny, s'ha dut a terme aquest matí a la pastisseria Carafí de Sant Sadurní d'Anoia amb l'objectiu, precisament, de donar visibilitat a l'aposta que enguany ha realitzat la Capital del Cava pel festival. La directora de l'EVA, Jordina Biosca, ha explicat que “la programació continua buscant, un any més, l'espectacle de petit format en espais singulars i el vincle directe entre públic i actor”.

Per la seva banda, la regidora de Cultura de Sant Sadurní d'Anoia, Montse Medall, ha assenyalat que “des de Sant Sadurní vàrem veure clar que havíem d'apostar per l'EVA perquè és un festival que  està en constant creixement de públic i d'interès”. Les activitats programades a Sant Sadurní tindran escenaris tan dispars i poc coneguts com el Cementiri o el pati de Cal Calixtus.

Espectacle inaugural

Jordina Biosca ha valorat la implicació de Sant Sadurní i de la resta de municipis penedesencs en la iniciativa, però ha tornat a recordar que “no busquem créixer i augmentar any darrera any el número d'espectadors perquè aquest no és l'objectiu de l'EVA. De totes formes, en els dotze anys de festival hem passat de 2 mil a 4 mil espectadors”.

El divendres 10, a la plaça de l'Ajuntament de Sant Sadurní, hi haurà l'espectacle inaugural del festival que anirà a càrrec de la Cobla Catalana dels Sons Essencials (CCSE). El concert serà un dels plats forts del programa d'enguany i és per això que el director de la Cobla, Marcel Casellas, ha ha estat present avui a Sant Sadurní. Casellas ha explicat “en l'espectacle presentarem el nostre darrer Cd en el que, com sempre, barregem sons, estils i combinem tradició i actualitat”.

Un cop passat el primer cap de setmana d'activitats a Sant Sadurní d'Anoia, els espectacles s'aniran repartint per la resta de municipis penedesencs. Una part important del programa està pensat per a públic adult, però també hi ha activitats destinades a les famílies i als joves. De fet, com ja s'ha fet altres anys, aquesta vegada també hi haurà l'anomenat “Carro de contes” que anirà viatjant de poble en poble explicant, justament, contes.

Dels 38 espectacles previstos, 26 tindran caràcter gratuït i els restants 12 seran de pagament. En aquest sentit, Jordina Biosca ha indicat que “fer pagar una entrada també és una manera de fer veure a la gent que la cultura no és una cosa sense valor i senzilla de crear. Es una forma de finançar el programa però també de conscienciar al públic”.


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No