Museus de Sitges

El Sitgestiu Cultural multiplica les sessions d’òpera a Sitges

El Museu i el Palau de Maricel acolliran 22 recitals lírics aquest estiu

Redacció Sitges 23-06-2016 9:01 Lectures 3074
El Sitgestiu Cultural multiplica les sessions d’òpera a Sitges. Museus de Sitges

El Sitgestiu Cultural multiplica les sessions d’òpera a Sitges. Museus de Sitges

L’òpera tornarà a ser protagonista destacada del Sitgestiu Cultural 2016, amb un ampli programa que tindrà un doble escenari: el mirador del Museu de Maricel i el Saló d’Or del Palau de Maricel. El Sitgestiu Cultural –que enguany celebra 20 anys– arrenca el proper 1 de juliol i omplirà l’agenda cultural de la vila amb un centenar de propostes de diferent signe: òpera, jazz, guitarra, arpa, rutes artístiques, visites i tallers infantils, entre d’altres activitats.

L’òpera ha estat habitualment un dels plats forts del Sitgestiu Cultural. Les sessions de divendres al vespre en què es representen alguns dels grans èxits de la lírica formen part del programa estable del Sitgestiu. Enguany, aquests concerts es reparteixen entre divendres (els dies 8 de juliol , 5 i 19 d’agost) i dissabte (2, 9, 16, 23 i 30 de juliol; 6, 13, 20 i 27 d’agost, i 3 de setembre). És a dir, que durant tres caps de setmana d’estiu hi haurà doble sessió. En tots els casos, es faran al mirador del Museu de Maricel, com ja es va efectuar l’any passat, aprofitant les vistes fenomenals que ofereix aquest espai banyat pel mar Mediterrani i els arcs de la sala gòtica.

Paral·lelament, els diumenges a la tarda l’òpera torna a ser protagonista, en aquest cas, amb les sessions d’òpera de butxaca que se celebren al Saló d’Or. Enguany, hi haurà tres muntatges diferents, amb un total de nou sessions. La Traviata, de Giuseppe Verdi es farà els dies 3 i 24 de juliol, 7 i 21 d’agost; L’elisir d’amore, de Gaetano Donizetti, es representarà el 10 i el 17 de juliol; mentre que La Bohème, Giaccomo Puccini, arribarà el 31 de juliol, el 14 i el 28 d’agost.

A més de l’òpera, el Sitgestiu Cultural tindrà un complet programa cultural amb altres funcions musicals, visites i tallers, entre d’altres. El programa es presentarà el proper  divendres 1 de juliol (a les 19h, al Museu de Maricel) amb un tast d’algunes de les propostes musicals que ompliran el seu cartell durant els mesos de juliol, agost i començament de setembre.


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No