Impuls local

Copa Lotus i Guillem Albà, al programa de suport a la creació de Vilanova

L'Ajuntament vol impulsar els artistes locals, que estrenaran espectacles de teatre, dansa i música els propers mesos

Copa Lotus i Guillem Albà, al programa de suport a la creació de Vilanova. Míriam de Lamo

Copa Lotus i Guillem Albà, al programa de suport a la creació de Vilanova. Míriam de Lamo

El grup Copa Lotus, l'actor Guillem Albà i el músic i compositor Esteve Molero són tres dels participants en el programa de suport a la creació de l'Ajuntament de Vilanova d'enguany. La iniciativa, que té com a objectiu la creació, producció i exhibició de projectes d'artistes emergents de la ciutat, programarà muntatges de teatre, música i dansa a partir del mes d'octubre a l'Auditori Eduard Toldrà, el Teatre Principal i La Sala. Espais per assajar, tècnics per oferir muntatges de qualitat, i i l'organització i difusió d'espectacles per aconseguir nous públics són alguns dels recursos que l'Ajuntament de Vilanova posa a l'abast d'artistes locals i comarcals dins aquesta iniciativa.

Teatre i dansa amb cos

El programa inclou el muntatge de teatre i dansa Mom (Les saisons du corps), creat i dirigit per Montse Obrador i Salvador Cuéllar i interpretat per Thérèse Lorenzo i Lluís Pascual amb el cos com a protagonista. “L'espectacle és una història d'amor”, ha explicat Obrador durant la presentació que ha tingut lloc aquest divendres al migdia, a l'Auditori. L'actriu i directora ha apuntat que l'espectacle parla de “la relació amb l'interior del cos, des de l'anatomia fins a la part més poètica”. El projecte s'estrenarà a l'octubre al Teatre Principal.

La flauta, actualitzada

El quartet de flautistes Windu, integrat per Clara Cowley, Eloi Fuguet, Eva Jornet i Marcel Leal, actualitzaran peces musicals anteriors al 1750 amb l'espectacle Under Constructions. El muntatge, inclòs en el programa de suport a la creació, dóna especial rellevància a la il·luminació, la coreografia, el vestuari i l'escenografia. Malgrat la flauta tingui “30.000 anys d'història” i l'actuació que el grup prepara “tingui connotacions de música antiga”, la voluntat del quartet és donar cabuda al “món audiovisual i escènic” del que prové com a espectador. Under Constructions s'estrenarà el 26 de novembre a l'Auditori.

Espectacle únic de Copa Lotus

Marc Bala, Vidal Soler, Xavier Yerga i Marc Benaiges integren Copa Lotus, que interpretarà el seu segon àlbum en un concert a l'Auditori, el 22 d'octubre. La gravació del disc ja està acabada, i la voluntat del grup és presentar el treball amb un espectacle únic a la ciutat que comptarà amb músics complementaris i col·laboradors especials. “Podrem preparar un espectacle que està fora de les nostres possibilitats”, s'ha sincerat Vidal Soler. Així, mitjançant el suport rebut a través de l'Ajuntament el grup oferirà un concert amb  “arranjaments molt fidels al disc”.

La vulnerabilitat de Guillem Albà i Clara Peya

Pluja és el nom del muntatge que interpretaran l'actor Guillem Albà i la pianista Clara Peya durant la temporada del febrer al juny de l'any vinent. “Ens hem llançat a la piscina, és un espectacle amb música”, ha explicat el productor de Pluja, Blai Rodríguez. El sentiment de vulnerabilitat és el fil argumental de la proposta, en la que ni tan sols hi ha personatges. “És un espectacle íntim, més poètic, i amb les mínimes paraules possibles”, ha afirmat Rodríguez. La companyia ha preparat l'espectacle els darrers dies a l'Auditori.

Disc i concert d'Esteve Molero

El músic i compositor Esteve Molero acaba de publicar el seu darrer disc, dedicat a Manuel Rius, compositor i intèrpret, acompanyat de Retrio. El programa de suport a la creació li ha cedit l'espai per a la gravació del treball, titulat La música anònima d'en Rius, i permetrà que participi al Festival de Música Popular i Tradicional amb un espectacle de petit format, a banda d'una segona actuació que encara està per determinar. Molero ha explicat que el seu disc ha sortit a la llum fruit de la col·laboració dels ajuntaments de Vilanova, Sant Pere de Ribes i Sitges, i de l'entitat ribetana Els Xulius. “És important tenir aquest suport”, ha assegurat Molero en referència al programa vilanoví.

Poesia visual a La Sala

La presentació d'avui també ha inclòs La flor dels tigres, l'exposició de l'artista vilanovina Míriam Artigas, que va inaugurar-se el 21 de maig i que es pot visitar a La Sala fins al 24 de juliol. La mostra, amb una vintena d'obres, és “poesia visual” en paraules de l'artista. Cotons, papers, plàstics o filferros són alguns dels materials emprats per crear les obres, de gran fragilitat.

El programa de suport a la creació pretén donar eines per impulsar projectes “no només de professionals amb una trajectòria llarga i demostrada, sinó també de joves creadors”, segons la regidora de Cultura, Teresa Llorens. “Volem donar suport a aquests nous creadors i també cercar nous públics”, ha dit Llorens. La regidora ha destacat que “qualsevol persona, col·lectiu o companyia” pot presentar la seva proposta artística a l'Ajuntament per tal de rebre recursos tècnics que permetin tirar-la endavant.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!