Museu Maricel

La mostra central de l'Any Casas aplegarà a Sitges 200 obres procedents de diversos museus europeus

El Museu Maricel tancarà dos mesos per poder acollir l'exposició a partir del 10 de novembre

ACN/ M. Bélmez Sitges 07-09-2016 16:38 Lectures 3588
L’exposició central de l’Any Ramon Casas aplegarà 200 obres procedents dels museus més significatius. Museus de Sitges

L’exposició central de l’Any Ramon Casas aplegarà 200 obres procedents dels museus més significatius. Museus de Sitges

L'exposició central de l'Any Ramon Casas aplegarà al Museu Maricel de Sitges 200 obres de l'artista procedents d'algunes de les pinacoteques d'art modern més destacades d'Europa. Entre aquestes hi ha els museus del Louvre i Orsay de París, la Galeria degli Uffizi de Florència, el Prado de Madrid o el MNAC de Barcelona. A banda d'aquests préstecs, l'exposició també comptarà amb obres provinents de col·leccions particulars. Sota el títol 'Ramon Casas: la modernitat anhelada' i comissariada per Ignasi Domènech i Francesc Quílez, l'obra repassarà l'obra del pintor emplaçant-la en el marc de la pintura europea del seu temps. Per poder acollir l'obra, el Museu Maricel haurà de tancar durant dos mesos a partir del proper dilluns. L'exposició s'inaugurarà el 10 de novembre.

L'exposició està organitzada per Museus de Sitges i la Fundació Cultural la Caixa i vol reivindicar l'obra de Casas amb motiu del 150 aniversari del seu naixement. El plantejament del discurs expositiu és emplaçar Casas en el marc de la pintura europea del seu temps, situar-lo en el centre d'una cartografia europea en la qual l'ecosistema creatiu, nascut a l'entorn de les darreres dècades del segle XIX, es va convertir en un escenari d'una gran vitalitat.

Les obres s'agruparan a l'entorn de cinc grans blocs temàtics formats per una acurada selecció d'algunes de les produccions més emblemàtiques del pintor. A més, s'incorporarà un conjunt de realitzacions d'un repertori molt notable de creadors en el que o bé es va emmirallar o bé va exercir algun tipus d'influència com Carolus-Duran, Toulouse-Lautrec, Manet, Sargent, Degas, Bastien-Lepage, Withsler,Rusiñol o Sorolla. Aquesta llista estarà complementada pel paper de mestratge que va exercir sobre autors com Picasso, Torres-Garcia o Julio Romero de Torres, l'obra dels quals també estarà representada a l'exposició.

L'exposició ocuparà 600 metres quadrats del Museu Maricel de Sitges. Això suposarà adaptar de ples les tres plantes d'aquest equipament atesa l'excepcionalitat i dimensió de la seva estructura i la importància dels seus continguts. Els treballs de preparació començaran el proper dilluns 12 de setembre i implicaran el tancament del museu durant dos mesos, fins la inauguració del a mostra. El cap de setmana del 17 i 18 de setembre, el museu obrirà la planta baixa per participar en les activitats de difusió convocades a Sitges.

Durant els dos mesos preparatoris, el Cau Ferrat estarà obert com habitualment. A més, també s'ampliarà els dies de visita del Palau de Maricel per poder absorbir la notable demanda que tenen els equipaments de la ciutat des de la reobertura dels museus reformats.

Després de Sitges, la mostra viatjarà al CaixaFòrum de Madrid – del 9 de març al 18 de juny del 2017- i al CaixaFòrum de Palma –del 12 de juliol al 22 d'octubre-.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Literatura

El motel del voyeur

Frederic Llopart

El protagonista sens dubte del llibre de Talese és Gerald Foos que durant molts anys va espiar les intimitats dels clients del seu motel

ENQUESTA WEB

El Congrés dels Diputats ha frenat l'intent del PP i Cs d'endurir la presó permanent revisable. Els dos grups havien presentat dues esmenes a la totalitat a una proposició de llei del PNB que demanava reformar el Codi Penal i eliminar la presó permanent revisable, introduïda pel PP quan tenia majoria absoluta

Estàs a favor de la presó permanent revisable?


No