#Concursemde9

Els Xicots, a punt per al Concurs de Castells, on plantejaran una actuació de màxims

L’aposta dels vermells per al Concurs és plantejar les seves tres màximes estructures: torre de 8 amb folre, 3 de 9 amb folre, 5 de 8

Els Xicots, a punt pel Concurs. EIX

Els Xicots, a punt pel Concurs. EIX

Dissabte que ve, 1 d’octubre, els Xicots de Vilafranca participaran com a caps de cartell en la XXVI edició del Concurs de Castells de Tarragona. Després de dues edicions en què han quedat molt a prop de la victòria del dissabte, enguany es plantegen una actuació de màxims per aconseguir que una colla vilafranquina sigui la guanyadora parcial del concurs.

En les dues darreres edicions, els Xicots han quedat en 2a i 3a posició del dissabte, i en ambdues ocasions han assolit el 14è lloc de la classificació general. Els Xicots són una colla experimentada en el Concurs de Castells, on durant tota la seva llarga trajectòria han assolit posicions tan destacades com el 5è lloc global de l’any 1988, el 7è de l’any 2006, o el 8è de l’any 2002.

Aquest any la colla vermella vilafranquina arriba a l’espectacle més gran del món casteller, més preparada que mai: vint-i-tres 3 de 8 descarregats, vint-i-dos 4 de 8, sis torres de 8 amb folre, dos pilars de 6 carregats, un 5 de 8 carregat i un 3 de 9 amb folre descarregat.  Aquest cap de setmana els Xicots han superat el rècord de construccions bàsiques de 8 pisos (3 i 4) completades en una mateixa temporada, una fita que ostentaven els Minyons de Terrassa des de l’any 2004, amb 43 castells.

L’aposta dels vermells per al Concurs és plantejar les seves tres màximes estructures, en aquest possible ordre, a l’espera dels darrers assajos: torre de 8 amb folre, 3 de 9 amb folre, 5 de 8. En cartera també tenen el pilar de 6 i els castells bàsics de 8 per si fossin necessaris. Si aconsegueixen l’actuació proposada, seria la primera vegada que ajunten aquests tres grans castells. Les seves millors diades, en què han pogut ajuntar dos d’aquests tres castells, són la passada Festa Major de Vilafranca (29/8/2016, td8f, i3d9f, 4d8, 3d9f); la darrera diada del Roser (31/10/2015, 5d8, 3d9fc., itd8f, 4d8); el 40è aniversari nois de la Torre (4/10/2015, 2d8f, id5d8, 5d8, 4d8, pd6c), i la Festa Major de Vilafranca de l’any passat (29/8/2015, td8f, 3d9fc, 4d8).

Els Xicots fan una crida a l’afecció a participar activament en els assaigs d’aquesta setmana prèvia al Concurs, dilluns i dimecres a les 21 h i divendres a les 22 h. Qui vulgui acompanyar i fer pinya amb els Xicots al Concurs, la colla li ofereix plaça a l’autobús, samarreta, entrada i berenar. L’objectiu és assolir 400 camises vermelles, xifra a la qual s’han aproximat els darrers anys.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!