XXVI Concurs de Castells

La Vella de Valls no pot descarregar el 4d10fm i els Verds ja lideren el Concurs de Castells amb el 3de10fm

La Jove de Tarragona es col·loca en tercera posició després de descarregar el 5 de 9 amb folre

Els Castellers de Vilafranca celebrant haver descarregat el 3 de 10 amb folre i manilles en primera ronda del Concurs de Castells de Tarragona. ACN

Els Castellers de Vilafranca celebrant haver descarregat el 3 de 10 amb folre i manilles en primera ronda del Concurs de Castells de Tarragona. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els Castellers de Vilafranca agafen embranzida en el Concurs de Castells. Els Verds han descarregat en primera ronda un sòlid 3 de 10 amb folre, el cinquè d’aquesta temporada, i se situen en la primera posició del certamen. El castell de més nivell que es presentava en aquesta ronda, però, era el 4 de 10 amb folre i manilles, de la mà de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Els de la camisa rosada volien descarregar per fi una construcció que havien carregat per primer cop el 19 de setembre passat, també a Tarragona, però aquest diumenge tampoc no ho han aconseguit i el castell ha cedit quan estaven a punt de sortir els sisens. La resta de colles han completat una bona actuació, amb tots els castells descarregats.

La diada ha començat amb una actuació conjunta en què els Xiquets de Reus i els Castellers de Sabadell han descarregat el 5 de 8 amb folre, i els Nens del Vendrell també han completat el 4 de 8 amb l’agulla.

La Colla Joves dels Xiquets de Valls ha iniciat les actuacions en solitari desmuntant un peu del 5 de 9 amb folre i, seguint les normes del Concurs, el torn ha passat als Castellers de Mataró, que han intentat el primer castell de 9 de la jornada. Els del Maresme han descarregat amb solvència el 3 de 9 amb folre, el desè del seu compte particular aquesta temporada.

Els Verds signen un gran 3 de 10

A continuació, els Castellers de Vilafranca han començat la seva actuació amb el primer castell de 10 pisos de la jornada demostrant que estan decidits a endur-se el Concurs per vuitena vegada consecutiva. Els Verds han descarregat amb molta tranquil·litat el 3 de 10 amb folre i manilles, un castell que aquesta temporada ja s’havien anotat en quatre ocasions. Tot i això, la Tàrraco Arena Plaça encara no l’havia vist mai descarregat, una prova de l’evolució imparable de les colles i els castellers.

Després dels Verds, la Colla Joves dels Xiquets de Valls ha tingut ocasió de tornar-ho a provar amb el 5 de 9 amb folre. Els de la camisa vermella l’han pogut descarregar, agafant confiança de cara a les següents rondes.

Els Castellers de Sants han apostat de sortida pel 3 de 9 amb folre, un castell que enguany ja havien fet en sis ocasions i amb el qual se senten còmodes. Els barcelonins l’han pogut culminar sense massa complicacions, tot i que l’han hagut de treballar una mica a la descarregada.

La Colla Jove dels Xiquets de Tarragona també ha signat una gran arrencada amb el 5 de 9 amb folre, una de les seves construccions de referència, que ja es van anotar en l’edició anterior. En el seu primer castell del dia els liles s’han mostrat més insegurs amb el 5 de 9 que en d’altres ocasions i, malgrat que el castell ha pujat amb rapidesa, ha calgut treballar la descarregada.

Els Xiquets de Tarragona han desmuntat el peu del 3 de 9 amb folre i han cedit el torn als Castellers de la Vila de Gràcia. Els barcelonins han obert la seva actuació amb el 4 de 9 amb folre, un castell que ja havien descarregat en dues ocasions en aquesta temporada i que s’han tornat a anotar en la primera ronda del Concurs.

Tot seguit, els Xiquets de Tarragona ho han tornat a provar amb el 3 de 9 amb folre. Els de la camisa ratllada han coronat la construcció, però a la descarregada no s’han sentit còmodes i l’han hagut de treballar de valent. El castell s’ha deformat i una de les rengles s’ha estirat a nivell de quarts, però finalment l’han pogut salvar.

La Vella de Valls no pot descarregar el 4 de 10 amb folre i manilles

Un tímid plovisqueig ha donat pas a la Colla Vella dels Xiquets de Valls, que ha decidit obrir la seva actuació amb el 4 de 10 amb folre i manilles, el castell de més nivell que s’ha vist en aquesta primera ronda i el primer d’aquestes característiques que es veia a la Tàrraco Arena Plaça.

Els de la camisa rosada venien de carregar-lo –i gairebé descarregar-lo a la plaça de la Font- en el primer diumenge de festes de Santa Tecla. Enmig d’una Tàrraco Arena Plaça totalment emmudida, la Vella ha començat força bé i ha carregat el castell amb força solvència, però a la descarregada ha anat perdent mides i el 4 de 10 ha acabat cedint quan els sisens estaven a punt de sortir.

Finalment, els Castellers de Barcelona han descarregat sense problemes el 3 de 9 amb folre. Els de la capital catalana han tancat la primera ronda sota una fina pluja que ha caigut sobre la Tàrraco Arena Plaça.

Els Verds ja lideren el Concurs

Els Castellers de Vilafranca lideren el concurs amb 2.450 punts gràcies al 3 de 10 amb folre i manilles descarregat. Els segueixen la Colla Vella dels Xiquets de Valls amb 2.215 punts, amb el 4 de 10 amb folre i manilles que només han pogut carregar. El podi el completa la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, amb 1.740 punts pel 5 de 9 amb folre descarregat. Els liles tenen els mateixos punts que la Colla Jove dels Xiquets de Valls, que ha realitzat la mateixa actuació però està penalitzada per haver desmuntat un peu. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local