Desmantellant la Tèrmica

Endesa dóna a l'Ajuntament de Cubelles el mural de la Central Tèrmica

L’obra, de l’escultor cubellenc Pedro Llorente, ocupa 300m2 i s’ubicarà en algun espai per determinar de la vila

Redacció Cubelles 09-11-2016 15:47 Lectures 2444
Endesa dóna a l'Ajuntament de Cubelles el mural de la Central Tèrmica. Ajuntament de Cubelles

Endesa dóna a l'Ajuntament de Cubelles el mural de la Central Tèrmica. Ajuntament de Cubelles

L’Ajuntament de Cubelles i la companyia elèctrica Endesa han oficialitzar aquest dimecres la donació al municipi d’un mural d’uns 300m2, obra de l’artista local Pedro Llorente, el mateix autor de l’escultura a Pau Casals del costat de l’estació i de l’escut de la vila que presideix l’entrada de la Casa Consistorial. L’obra està ubicada actualment a la façana lateral d’un dels edificis que conformen el conjunt de la Tèrmica i serà desmuntada en el moment en què la companyia obtingui els permisos per iniciar les obres de desmantellament de la central elèctrica.  

Endesa extraurà aleshores el mural i el donarà a l’Ajuntament per tal que l’instal·li en un espai públic per determinar del municipi. El responsable de la Central Tèrmica de Cubelles, Juan Ramon Obón, ha explicat que espera que els treballs de desmuntatge de les peces del mosaic “es puguin iniciar a principis de l’any que ve, quan obtinguem els permisos per iniciar l’enderroc de la central”.

Al seu torn, l’Alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, ha avançat que, tot i que la seva ubicació no s’ha concretat, “una de les opcions podria ser la façana del Centre Social, malgrat que existeixen diferents possibilitats i espais”. De fet, la peça de 300m2 (30 metres d’amplada per 10 d’alçada) pot ser instal·lada per parts a diferents indrets.

Rosa Fonoll també ha destacat el valor que té per a la vila aquesta peça, alhora que ha agraït el gest d’Endesa, amb qui espera que continuïn les bones relacions més enllà de la cessió del mural.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No