Premis de Sitges

El periodista Joan Sella i Montserrat, premiat amb la Ploma d’Or de Sitges

Redacció Sitges 09-11-2016 16:10 Lectures 2333
El periodista Joan Sella i Montserrat, premiat amb la Ploma d’Or de Sitges. Ajuntament de Sitges

El periodista Joan Sella i Montserrat, premiat amb la Ploma d’Or de Sitges. Ajuntament de Sitges

El periodista Joan Sella, col·laborador habitual de L'Eco de Sitges, ha estat distingit amb la Ploma d'Or que atorga l'Ajuntament de Sitges, qui també ha declarat guanyador de la Distinció Especial 2016 a la secció fotogràfica del Grup d'Estudis Sitgetans. La regidora de Cultura, Tradicions i Festes, Rosa Tubau, ha manifestat que “l'Ajuntament atorga els guardons a persones i entitats que representen pilars culturals de la vila, tant per la divulgació que fan de Sitges com per la trajectòria professional”.

Joan Sella i Montserrat és periodista, escriptor i crític de gastronomia que ha treballat a Televisió Espanyola. Sella va publicar al 2002 Breviari del xató amb l'editorial sitgetana El Pati Blau i al 2009 l'obra Comer como un rey, un exemplar que recull els menús i els banquets dels reis Amadeu I de Savoia i Alfons XII d'Espanya. El 2010 va publicar El misteri de La nena de la clavellina amb Edicions Saldonar, on prenent el nom d'un quadre de Santiago Rusiñol, Sella recupera records i ambients de la seva infantesa i adolescència a Sitges.

La XIX Distinció Especial ha recaigut a la secció fotogràfica del Grup d'Estudis Sitgetans. L'any 2004 es va fundar la secció fotogràfica del Grup d'Estudis Sitgetans de la mà d'un grup de 12 aficionats sitgetans a la fotografia que van decidir crear una entitat fotogràfica, per desenvolupar en conjunt la seva passió per la fotografia, amb la idea d'organitzar activitats fotogràfiques.

Ara l'entitat compta amb més d'un centenar d'associats i associades. La seu de l'entitat està ubicada a l'Espai Cultural Pere Stämpfli, al carrer d'en Bosc. Durant l'any, organitzen exposicions, el certamen fotogràfic Fotomaig, col·loquis, projeccions audiovisuals i concursos fotogràfics. Cada any, l'entitat concedeix el Premi Josep Mª Jornet de fotografia en el marc de la Nit de Premis Sitges a una persona o entitat, per la seva trajectòria fotogràfica. Aquest any, la Federació Catalana de Fotografia ha proposat l'entitat com a candidata al Premio Nacional de Fotografia a la millor entitat espanyola, on la secció fotogràfica del GES ha quedat finalment en segona posició a nivell nacional.

El lliurament d'aquests i altres guardons tindrà lloc durant la Nit de Premis Sitges que tindrà lloc el divendres 25 de novembre a la Societat Recreativa El Retiro.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres