Festival de Cinema del Vi i el Cava

Cultivare, el talent penedesenc del Most Festival 2016

L’audiovisual, realitzat per la productora Centset, ha guanyat el premi al millor treball promocional dins la secció Collita 2016

Redacció Vilafranca del Penedès 17-11-2016 10:29 Lectures 3089
Cultivare, el talent penedesenc del Most Festival 2016. Most Festival

Cultivare, el talent penedesenc del Most Festival 2016. Most Festival

La peça audiovisual Cultivare, realitzada per la productora penedesenca Centset, va guanyar diumenge el premi al millor treball promocional dins la secció Collita del Most, Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava. Aquest projecte pluridisciplinari parteix d’una col·laboració creativa a tres bandes entre Centset, l’estudi vilafranquí de disseny Ladyssenyadora i Vallformosa/Doménech.Vidal per tal d’elaborar la imatge de dos nous vins del celler.

Cultivare s’ha plantejat com una obra d’art total. De fet, el mot cultivare és l’origen llatí de la paraula cultura i en la creació d’aquesta peça s’hi barregen disciplines ben dispars com la dansa, la música, la plàstica, l’audiovisual, la performance o el mateix procés d’elaboració del vi.
Per a la creació de les etiquetes del vi, i la posterior peça audiovisual, Centset i Ladyssenyadora han comptat amb els ballarins Olga Álvarez i Joan Palau, que van crear una coreografia basada en el cicle de la vinya, i el músic Miguel Marín, que va crear la música original del projecte. Amb el celler com a teatre, i les 5.000 etiquetes del vi Cultivare com a escenari, els dos ballarins dansen sota una pluja de pintura i van tenyint totes les etiquetes amb els seus moviments. La conceptualització de la idea, l’espai i posterior realització ha estat un treball creatiu conjunt de Centset i Ladyssenyadora que ha comptat en tot moment amb el suport del celler de Vilobí.

Pels autors de Cultivare, “el suport que el celler ha dipositat en l’equip creatiu ha estat la clau pel desenvolupament del projecte” i destaquen el fet que en ell “cadascú ha treballat el seu llenguatge per assolir el resultat: una etiqueta única”. Per no quedar-se només en l’ampolla física, donar continuïtat al projecte i complementar l’estratègia de màrqueting del celler, Ladyssenyadora i Centset han creat dues peces audiovisuals: la guardonada amb el MOST (que està pensada per internet i xarxes) i un Making of molt més complet per explicar la transversalitat del projecte.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No