Capital de la Cultura Catalana

S'inicia la votació per conèixer 7 tresors del patrimoni cultural del Vendrell

Els vendrellencs i vendrellenques podran votar 7 tresors del patrimoni cultural de Vendrell a través de la campanya de l'Ajuntament i la Capital de la Cultura Catalana

L'objectiu de la campanya és promoure i divulgar el patrimoni cultural del Vendrell d'una manera didàctica, pedagògica, lúdica i motivar la visita als llocs seleccionats i elegits

Judit Ortoll El Vendrell 24-11-2016 9:42 Lectures 2172
S'inicia la votació per conèixer 7 tresors del patrimoni cultural del Vendrell. Judit Ortoll

S'inicia la votació per conèixer 7 tresors del patrimoni cultural del Vendrell. Judit Ortoll

L'Ajuntament del Vendrell i l'organització Capital de la Cultura Catalana han presentat a la Casa Nadiua de Pau Casal la campanya d'elecció i promoció "7 tresors del patrimoni cultural del Vendrell". Aquesta campanya neix arran de la presentació de la candidatura, que es farà l'any que ve, de promocionar El Vendrell com a Capital de la Cultura Catalana 2020. "L'elecció de 7 tresors no la fa ni l'administració, ni l'ajuntament, ni la regidoria de cultura, sinó que la fan els vendrellencs i vendrellenques", ha explicat Eva M. Serramià, regidora de Cultura.

L'objectiu de la campanya és promoure i divulgar el patrimoni cultural del Vendrell d'una manera didàctica, pedagògica, lúdica i motivar la visita als llocs seleccionats i elegits. A més, pretén establir noves rutes turístiques que permetin als visitants conèixer la riquesa patrimonial del Vendrell alhora que es promou la participació ciutadana.

La campanya té tres fases. La primera, la que avui s'ha presentat: donar a conèixer que s'inicia aquesta campanya i fer les diferents propostes de candidatura. Les propostes poden ser patrimoni cultural material, patrimoni cultural immaterial, patrimoni natural, patrimoni gastronòmic i patrimoni esportiu. "Amb aquesta primera fase volem aconseguir que els vendrellencs i vendrellenques diguin a la resta de Catalunya i a la resta del món que és el més emblemàtic i icònic del patrimoni cultural del Vendrell", ha comentat Xavier Tudela, president de l'organització Capital de la Cultura Catalana. La presentació de les candidatures es podran realitzar via e-mail a info@ccc.cat o votant a l'urna que estarà situada a l'Ajuntament fins al 10 de desembre, dia en què s'acabarà el termini per fer les propostes. La segona fase és la votació de totes les candidatures, amb el mateix mètode de participació i que estarà comprès entre el 12 i 28 de desembre. Aquesta fase s'acaba el 29 de desembre, quan es coneixerà el resultat de les 7 candidatures més votades que es convertiran en 7 tresors patrimonis culturals del Vendrell. La tercera fase és la promoció tant nacional com internacional dels tresors del Vendrell. El desenvolupament de totes les fases es podrà anar seguir per internet, ja que mitjançant la pàgina web es publicaran les novetats.

Xavier Tudela ha donat importància a aquesta campanya ja que "és una campanya que demostra la voluntat de voler fer que la cultura sigui un element distintiu. La cultura és un dels indicadors a nivell econòmic més indicatius de la potència econòmica d'una ciutat. La cultura no és una despesa sinó una inversió amb un rendiment molt alt". Ara toca que els vendrellencs i vendrellenques diguin la seva.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Homenatge

Medalla de la ciutat a Pere Tàpias

Jordi Medina Alsina

Aquest dissabte 27 de maig a les 7 del vespre a l'Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú farem l'entrega de la medalla de la ciutat a títol pòstum al gran conegut Pere Tàpias

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No