Museus de Sitges

Sitges s'endinsa en el surrealisme dels logicofobistes de 1936 amb una exposició a Can Rocamora

La mostra acull obres d'Artur Carbonell, Leandre Cristòfol, Esteve Francès, Ramon Marinel·lo i Àngel Planells

ACN Sitges 09-11-2017 22:33 Lectures 2732
Sitges s'endinsa en el surrealisme dels logicofobistes de 1936 amb una exposició a Can Rocamora. Museus de Sitges

Sitges s'endinsa en el surrealisme dels logicofobistes de 1936 amb una exposició a Can Rocamora. Museus de Sitges

Can Rocamora acull a partir d'aquest divendres i fins el 4 de març l'exposició 'Logicofobistes: 1936, el Surrealisme com a revolució de l'esperit', on es recullen una quarantena de peces que il•lustren una representació del que va ser el surrealisme a Catalunya, marcat per la voluntat de sintetitzar l'espiritualisme, més enllà de Joan Miró o Salvador Dalí . La mostra, comissariada per Josep Miquel Garcia, arriba a Sitges després de passar per municipis com Mataró o Sabadell però, en aquest cas, incorpora una instal•lació dedicada a Artur Carbonell, artista local i un dels màxims exponents del surrealisme català. A banda de Carbonell, l'exposició també acull manifestos, programes i obres de Leandre Cristòfol, Esteve Francès, Ramon Marinel•lo i Àngel Planells, entre altres.

'Logicofobistes: 1936, el Surrealisme com a revolució de l'esperit' evoca l'exposició que el maig de 1936 va acollir la Llibreria Catalonia, on es presentava el surrealisme com un moviment transformador i d'expressió lliure. En aquell moment, l'exposició la va impulsar l'Associació d'Amics de l'Art Nou (ADLAN), que havia nascut el 1932 amb alguns dels integrants de 'L'Amic de les arts' i s'havia convertit en un referent en la promoció i difusió cultural durant la República. La visita a Barcelona de Paul Eluard el 1936 va ser determinant per inaugurar l'exposició.

Ara, la Generalitat, la Diputació de Tarragona, l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament del Vendrell s'han coordinat per reunir l'essència d'aquella mostra, en què es va reivindicar un estil artístic trencador, que va agafar volada especialment just abans de l'esclat de la Guerra Civil.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres