Museus

Un canvi radical en la façana i nous accessos són les primeres obres de millora del Museu del Ferrocarril (VÍDEO)

Una nova façana, un nou accés principal i altres novetats en l’edifici principal, són les primeres millores d’unes obres que començaven el passat divendres i es preveu que finalitzin el 2019

Bàrbara Scuderi Vilanova i la Geltrú 04-12-2017 17:12 Lectures 855

Des del passat divendres 1 de desembre i fins el 31 de gener de 2018, en el Museu del Ferrocarril de Catalunya, s’executen les primeres obres de millora del que és el projecte més emblemàtic de les instal·lacions des de la seva creació l’any 1990.

Pilar Garcia, directora del Museu, ha explicat la necessitat de dur a terme el projecte en diferents fases “ja que volíem atendre primer a les necessitats dels usuaris i afectar el menys possible als usos”. La primera fase, ja encetada, és la modernització de la façana, l’obertura d’un nou accés principal, els serveis i les dependències de l’antic edifici de l’economat, on s’ubiquen l’espai de tallers i activitats familiars, la maqueta, els serveis d’atenció i la botiga del Museu. “Unes obres incompatibles amb l’activitat del Museu”, comenta Pilar Garcia, “per això del 18 de desembre fins al 31 de gener, el Museu romandrà tancat per atendre aquesta primera fase de les obres”.

Són els darrers dies, doncs, per a visitar el Museu amb la imatge que ha mantingut durant els seus primers 27 anys. I posteriorment, les obres de millora, se centraran en la restauració de l’exterior, i finalment el projecte més emblemàtic que és la recuperació de la gran Nau de l’antic taller.

La nau de l’antic taller, representa un salt endavant del Museu en una doble vessant. En primer lloc perquè incorpora un espai de 1.200 metres quadrats i en segon lloc, i més important, l’espai servirà per ampliar la mostra. “Precisament la museïtzació i adaptació de l’espai preveiem que tingui una darrera fase de tres a quatre mesos.”.

A més, el Museu ha renovat el conveni amb l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, per adequar les fases de realització de les obres als usos socials que es mantindran durant la seva execució.

El potencial del patrimoni industrial

El Museu del Ferrocarril de Catalunya, forma part de la xarxa de museus de la tècnica i el patrimoni industrial de Catalunya. La rellevància del paper del ferrocarril en el desenvolupament social i econòmic del país, es percep en un recorregut històric per les seves instal·lacions, des de les primeres locomotores, vagons de mercaderies i cotxeres per a passatgers, fins a als avenços tècnics en les infraestructures i el creixement de la xarxa. La visita i el contacte amb el seu arxiu, amb més de 10.000 fotografies, documents i elements propis de cada època, permeten el contacte directe amb una història en moviment, tant per un públic especialitzat com per a un públic familiar i escolar. Les obres de millora “permetran també que ampliem la diversitat de propostes i convertir el museu en una veritable experiència, més dinàmica i interactiva!” afegeix Pilar Garcia, en la nostra visita al Museu del Ferrocarril del passat divendres. (vídeo) 

Pilar Garcia, directora del Museu. Eix

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Literatura

El motel del voyeur

Frederic Llopart

El protagonista sens dubte del llibre de Talese és Gerald Foos que durant molts anys va espiar les intimitats dels clients del seu motel

ENQUESTA WEB

Una trentena de poblacions catalanes ja controlen la població de coloms amb pinso anticonceptiu. En un període de quatre anys es redueix fins a un 70% la plaga d'aquestes aus

Creus que el teu municipi té un problema amb la sobrepoblació de coloms?


No