Reforma

El Museu del Ferrocarril de Vilanova reobrirà les seves portes el 13 de febrer

Ha finalitzat la primera fase dels treballs de rehabilitació i millora de l’antic edifici de l’economat de Renfe

Redacció Vilanova i la Geltrú 07-02-2018 15:43 Lectures 2150
El Museu del Ferrocarril de Vilanova reobrirà les seves portes el 13 de febrer. Museu del Ferrocarril

El Museu del Ferrocarril de Vilanova reobrirà les seves portes el 13 de febrer. Museu del Ferrocarril

El dimarts 13 de febrer, el Museu del Ferrocarril de Catalunya obrirà les seves portes, després de concloure’s la primera fase dels treballs de rehabilitació i millora de les instal·lacions patrimonials. Per a compartir i celebrar el nou període de la historia d’aquest equipament cultural de Vilanova i la Geltrú, durant la resta del mes de febrer, totes les persones que visitin el Museu gaudiran de un preu especial d’obertura de 4€.

El principal canvi d’aquesta primera etapa es concentra en la nova acollida dels visitants, en concret en la intervenció a l’antic edifici de l’economat de Renfe. Una construcció dels anys setanta del segle XX, que des de l’1990, quan es va inaugurar la col·lecció ferroviària va obrir les seves portes, es va constituir com espai de recepció i dels serveis generals del Museu. Les intervencions desenvolupades en la façana principal, han volgut configurar una imatge urbana més visible i actual del Museu, a través d’una gran gelosia frontal d’estil mediterrani que actua com llenç d’acer i gran porxo d’acollida als visitants. De fet, el conjunt de la intervenció en aquesta fase s’ha centrat en la creació d’un  gran espai de rebuda i distribució a la planta baixa, conforme als requeriments actuals. També s’ha actua en la façana lateral, per a identificar el Museu des de l’estació de Vilanova.

En aquest període també s’han construït un nou bloc annexa de dotze lavabos que uneixen la històrica Nau del Pont-Grúa amb l’edificació d’acollida del Museu. El Parc de la Vall de Núria, obsequi de FGC amb motiu del 75é aniversari del Cremallera de Nuria, també canvia d’ubicació a la vegada que la zona de pic nic, de manera que es crea un nou àmbit de lleure entre els històrics Dipòsits d’aigua i l’Espai de Mercaderies. Els propers mesos s’aniran incorporant més novetats al conjunt per aconseguir un Museu més viu, accessible, atractiu i adaptat a tot tipus de públics.

Les obres continuaran fins la tardor amb la rehabilitació i recuperació de la gran Nau de 1881 i la construcció d’una nova edificació que albergarà una gran maqueta, així com amb la realització de diferents intervencions per donar cohesió als conjunt patrimonial.

Aquestes obres, que han estat possibles gràcies a una subvenció del 1,5% cultural del Ministeri de Foment, formen part d’un projecte integral per a transformar les diferents edificacions del l’antic Dipòsit de locomotores de vapor de Vilanova en un Museu del segle XXI dedicat al món dels trens. Jordi Roig és l’arquitecte que ha desenvolupat aquest projecte que ha estat dirigit per José Ramón Pastor, arquitecte de l’Adif. La constructora que va guanya el concurs d’aquesta fase i és la responsable de l’obra és ACSA-SORIGUÉ.É..

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No