Obres de rehabilitació

Sant Sadurní invertirà 300 mil euros per la compra de la històrica Masia de Can Guineu

L'Ajuntament finançarà aquesta quantitat gràcies a la venda de diverses parcel.les municipals a la finca de Can Ferrer

Ramon Filella Sant Sadurní d'Anoia 08-01-2018 9:14 Lectures 1856
Sant Sadurní invertirà 300 mil euros per la compra de la històrica Masia de Can Guineu. Ramon Filella

Sant Sadurní invertirà 300 mil euros per la compra de la històrica Masia de Can Guineu. Ramon Filella

L'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia invertirà aquest any 300 mil euros del pressupost municipal per a fer efectiva la compra de la Masia de Can Guineu. L'històric edifici de 2.500 metres quadrats, ubicat al cèntric carrer Hospital just al davant de La Fassina, és propietat des de fa trenta anys de tres empreses cavistes sadurninenques que en el seu moment van proposar convertir la masia en seu del Consell Regulador del Cava, però aquesta idea mai es va arribar a dur a la pràctica i actualment el recinte està abandonat.

Les converses entre la propietat i l'Ajuntament de Sant Sadurní s'allargaven des de fa temps, però, tal i com va explicar l'alcalde, Josep Maria Ribas, ja s'ha arribat a un acord final i sobre la taula hi ha “un contracte d'intencions definit”. Els 300 mil euros per l'adquisició de l'edifici és una “oferta tancada” segons l'alcalde sadurnienc. L'Ajuntament finançarà aquesta quantitat gràcies a la venda de diverses parcel.les municipals a la finca de Can Ferrer (240 mil euros) i amb 40 mil euros addicionals procedents del romanent del pressupost del 2017.

Obres de rehabilitació

Un cop s'hagi signat la compra que, per ara, encara no té una data concreta d'execució, s'iniciarà el procés per a la rehabilitació integral de l'edifici i per la definició dels seus usos futurs. La rehabilitació de la malmesa masia obligarà a un llarg procés d'obres que comportaran una despesa afegida a les arques municipals. Amb tot, Josep Maria Ribas va indicar que “tenim temps per a buscar les fonts de finançament necessàries”.

Sobre els usos, Ribas no va voler concretar cap aspecte, però va assenyalar que es tractaran de consensuar entre el govern, l'oposició i la ciutadania. Les opcions són variades i abarquen des d'usos administratius fins a la ser seu d'empreses vinculades amb el món del turisme. També podria acollir l'escola de música. En tot cas es tracta d'una actuació a llarg termini que permetrà un ampli periode de debat entre totes les parts implicades.

"Fer l'indiano" o com fer una recreació històrica acrítica i comercial

Fran Moreno i Irene Estevez

Seria molt interessant, de cara a edicions futures, que unes jornades com aquestes incorporessin un bon cicle de conferències, però entre mojitos, vermuts i música cubana creiem que s'ha perdut aquesta gran oportunitat en aquesta edició

ENQUESTA WEB

Per continuar reduint la taxa de tabaquisme a Catalunya, que el 2017 va arribar al mínim històric del 24%, Salut Pública busca noves accions que es puguin realitzar tant en la via pública com en l'àmbit privat

Et sembla bé que es vulgui prohibir fumar dins del cotxe?


No