Teatre de l'Aurora

La nova temporada del Teatre de l'Aurora d'Igualada presentarà en primícia 'Othello', de la companyia Les Antonietes

La programació de gener a maig compta amb una dotzena de propostes que abordaran temàtiques com la violència de gènere, l'emprenedoria o la memòria històrica

ACN Igualada 10-01-2018 20:35 Lectures 3855
Oriol Tarrasón . David Tarrasón

Oriol Tarrasón . David Tarrasón

El Teatre de l'Aurora d'Igualada portarà a escena en primícia la nova obra de la companyia Les Antonietes, 'Othello', dirigida per Oriol Tarrasón. L'espectacle es podrà veure a la capital de l'Anoia de l'11 al 13 de maig just abans de la seva estrena a Barcelona. Aquesta és una de les 12 propostes que l'Aurora ha programat per a la nova temporada, que va de gener a maig. Una altra de les primícies serà 'Mort a les Cunetes', de Joan Valentí i David Pintó, que aborda la història real de nou republicans civils que van ser afusellats als peus de Montserrat l'any 1939. Altres espectacles que es veuran a la sala igualadina seran 'Aüc', de Les Impuxibles (Clara i Ariadna Peya); 'Fairlfy', una proposta de la companyia La Calòrica; 'Anna', una proposta sobre les pors dirigida per Marc Torrecillas; 'El color de la llum', una producció de la Sala La Planeta; o el muntatge de dansa 'Big Bounce'.

La nova temporada del Teatre de l'Aurora començarà el dia 19, 20 i 21 de gener amb 'Aüc', un espectacle de dansa i teatre sobre les mil i una cares que adopta la violència sexual i que compta amb el segell de les germanes Peya. La música en directe està composada i interpretada per Clara Peya, mentre que la direcció coreogràfica és obra de la seva germana Ariadna Peya i la dramatúrgia recau en Carla Rovira.

El 26, 27 i 28 de gener arriba un dels èxits de petit format de la temporada passada que li han valgut dos Premis Butaca, 'Fairfly'. Es tracta d'una proposta de la companyia La Calòrica que, a través de la comèdia, fa una crítica àcida a l'emprenedoria.

De la seva banda, Marc Torrecillas, portarà a escena 'Anna' (2, 3 i 4 de març), juntament amb les actrius Ann Perelló i Lucía Torres. Es tracta d'un muntatge que aborda la temàtica de les pors.

Un altre dels muntatges que pujarà a l'escenari serà 'Othello' (11, 12 i 13 de maig), de Les Antonietes. Oriol Tarrasón ha fet una adaptació d'aquesta obra de Shakespeare i es podrà veure en primícia a Igualada just abans d'estrenar-se a Barcelona.

Després d'estrenar-se al Festival Temporada Alta de Girona arribarà a Igualada una producció de la Sala La Planeta, 'El color de la llum' (16, 17 i 18 de març), que analitza els límits de l'ètica i la responsabilitat del fotoperiodisme a través d'una peça de teatre documental que dóna veu a cinc fotògrafs de prestigi: Joan Guerrero, Sandra Balsells, Emilio Morenatti, Samuel Aranda i Marta Ramoneda.

Dins del Cicle Les Golfes es portarà l'obra 'Mort a les cunetes', que aborda la temàtica de la recuperació de la memòria històrica. Interpretada per David Pintó i Joan Valentí, narra la història real de nou republicans civils que van ser traslladats a la presó de Manresa el 9 de febrer de 1939 per ser afusellats a Can Maçana, als peus de Montserrat.

En el capítol de la dansa es podrà veure 'Big Bounce (24 i 25 de febrer), mentre que l'humor arribarà de la mà d''Àries de reservat (16, 17 i 18 de febrer), una òpera còmica dirigida per Marc Rosich. El mateix Rosich també dirigeix un altre espectacle que es podrà veure el 27 d'abril i que porta per títol '¿Qué fue de Andrés Villarosa?'.

El 5 i 6 de maig el Teatre de l'Aurora acollirà 'Be god is', amb els artistes Oriol Pla, Blai Juanet Sanagustín i Marc Sastre, que porten a escena un xou ple de gags.

La programació de gener a maig de 2018 també inclou dos concerts emmarcats dins del Cicle Música de Primera Fila. Es tracta de 'Metrinova' (11 de març) amb el bateria igualadí Ildefons Alonso i de la pianista igualadina Neus Peris (22 d'abril).

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans