Festival

Talent, diversitat i solidaritat en el MUSICVEU Festival 2018

El Festival va encetar la primera funció amb l’aclamada pianista Maria Canyigueral, el passat diumenge. El fòrum Berger Balaguer acollirà també la resta de la programació fins el 8 de juliol

Bàrbara Scuderi Vilafranca del Penedès 05-02-2018 15:23 Lectures 1362
L’estrena amb la pianista Maria Canyigueral. Eix

L’estrena amb la pianista Maria Canyigueral. Eix

La quarta edició del MUSICVEU consolida una cita ineludible amb la música a Vilafranca del Penedès. La iniciativa de la Fundació Pinnae al costat de Joventuts Musicals de Vilafranca torna a propiciar una programació on sobresurten el talent i la diversitat. Des de la lírica, el jazz, el gospel, i l’estrena amb la pianista Maria Canyigueral, interpretant peces de Beethoven i Mompou, engloben un cicle de 10 concerts, oberts a tot el públic, des del passat 28 de gener i fins el 8 de juliol.

La propera cita serà el diumenge 18 de febrer, amb Sound Six-Moments, formació de gospel finalista del concurs televisiu Oh Happy Day, que posaran en escenes diverses cançons de gèneres diferents. Joan Chamorro Trio amb Èlia Bastida o Judit Nedermann, són altres de les atractives propostes.

Xavier Freixedes, programador del certamen, destaca la identitat del festival, precisament en la diversitat de gèneres. “És un festival obert a diferents estils, que proposa un espai per a la divulgació de la música a l’abast de tothom”. I Josep Valldosera, de Joventuts Musicals de Vilafranca, afegeix la importància enguany també per a la lírica. “No podia faltar una cita amb la lírica en un festival de música i veu. I en aquesta edició hi ha les grans Mercedes Gancedo, soprano, al costat de la pianista Beatriz Gonzalez, que oferiran un particular recull de la lírica llatinoamericana”.

El festival, programat els diumenges per la tarda, i amb accés gratuït als infants menors de 12 anys, és també una cita solidària. “El projecte es vincula amb el tercer sector, oferir la possibilitat de que el festival esdevingui al mateix temps un espai solidari”, explica Freixedas, fent referència a l’aportació, en aquesta edició, del 10 per cert del preu de les entrades ples Programes de suport d’emergència a l’alimentació infantil de Creu Roja Alt Penedès.

El modernista Fòrum Berger i Balaguer acull la celebració de tots els concert i permet oferir, al final dels mateixos, un singular tercer acte. “Una trobada, després de l’actuació, entre artistes i públic, amb copa de cava gràcies als patrocinadors, i que permet un intercanvi i un particular apropament que tothom ha valorat molt positivament des del primer any”, comenta Freixedas.

Per a poder consultar l’agenda de concerts i reserva d’entrades es pot accedir a: http://www.musicveu.cat/, on es pot trobar, a més, informació detallada de totes les formacions artístiques que actuaran en el MUSICVEU 2018.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No