Carnaval 2018

Calafell inicia aquest dijous el Carnaval més lluït i participatiu de la Costa Daurada

L’organització espera 6.000 comparsistes a cadascuna de les tres trues principals

Redacció Calafell 07-02-2018 18:21 Lectures 1107
Calafell inicia el Carnaval més lluït i participatiu de la Costa Daurada. EIX

Calafell inicia el Carnaval més lluït i participatiu de la Costa Daurada. EIX

Calafell comença aquest dijous el Carnaval “Xurigué”, la celebració de Carnestoltes més lluïda i participativa de tota la Costa Daurada. Durant quatre dies, milers de persones desfilaran en les tres grans rues tradicionals i se n’esperen encara més com a públic, atesa  la condició del Carnaval com a producte turístic de primer nivell per a Calafell.

L’organització espera 6.000 comparsistes a cadascuna de les tres trues principals. “El Carnaval és la festa més multitudinària que fem a Calafell al llarg de l’any i té un retorn econòmic molt important pel gran moviment de gent que hi ha, sobretot les tres nits de rua”, explica la tinent d’alcalde de Turisme de l’Ajuntament, Maite González.

La regidora destaca que “hi ha moltes compases i carrosses d’altres municipis que es posen en marxa amb la finalitat de venir al Carnaval de Calafell, perquè és una festa molt atractiva i amb moltes singularitats, entre elles que siguin tres nits, quan a gairebé tot arreu és una nit. Sense oblidar els dos carnavals infantils, que també són molt lluïts”.

El programa comença aquest dijous a la tarda, amb el pregó de Sa Majestat el Rei Carnestoltes a la plaça de Catalunya. Com és costum al municipi, s’hi repassarà en clau satírica la política local i els esdeveniments del darrer any. Prèviament, hi haurà una xocolatada i una festa per als més petits.

Els actes, sobretot les rues, tindran les mesures de seguretat que ja es van implantar l’any passat, amb efectius policials, barreres fixes i un servei de vigilància i control d’accessos, per prevenir incidències que puguin sorgir pel tràfec de milers de persones que hi haurà al llarg del cap de setmana. Hi haurà més de 200 efectius de seguretat, entre cossos de seguretat i vigilància privada, i un hospital de campanya.

En aquest sentit, l’organització aconsella un consum responsable i moderat de begudes alcohòliques, tant per evitar discussions i baralles com problemes de salut potencialment greus.

També se celebrarà el tradicional concurs de carrosses i comparses, en les dues habituals categories, local i visitant. Hi haurà tres premis per cada categoria i modalitat.

"Fer l'indiano" o com fer una recreació històrica acrítica i comercial

Fran Moreno i Irene Estevez

Seria molt interessant, de cara a edicions futures, que unes jornades com aquestes incorporessin un bon cicle de conferències, però entre mojitos, vermuts i música cubana creiem que s'ha perdut aquesta gran oportunitat en aquesta edició

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No