Carnaval 2018

Aquests són els convidats institucionals al balcó de l'Ajuntament per les Comparses de Vilanova

La negativa d'una quinzena d'entitats a pujar al balcó de l'Ajuntament el diumenge de les Comparses en protesta per l'empresonament dels “Jordis” marcarà la jornad

Redacció Vilanova i la Geltrú 08-02-2018 16:28 Lectures 5251

La negativa d'una quinzena d'entitats a pujar al balcó de l'Ajuntament el diumenge de les Comparses en protesta per l'empresonament dels “Jordis” marcarà la jornada. Precisament, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart van ser convidats del consistori l'any passat a veure les Comparses des del balcó. Enguany, aquests són els convidats institucionals al balcó de l'Ajuntament per les Comparses de Vilanova:

Josep Lluís Cleries González, portaveu del Grup PdCAT al Senat; Gabriel Rufián Romero, diputat ERC al Congrés dels Diputats; Meritxell Batet Lamaña, diputada PSC al Congrés dels Diputats; Eduard Pujol, diputat JxCat al Parlament de Catalunya; Anna Tarrés i Campa, diputada JxCat al Parlament de Catalunya; Elsa Artadi i Vila, diputada JxCat al Parlament de Catalunya; Rut Ribas Martí, diputada ERC al Parlament de Catalunya; Octavi Bono i Gispert, director general de Turisme de la Generalitat de Catalunya; Xavier Espasa i Añoveros, director de l'Agència Catalana de Turisme; Salvador Illa Roca, secretari d'Organització del PSC; Sílvia Muñoz d'Imbert, directora del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA); Joan Torrents Andreu, director de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat; Carles Campuzano Canadès, diputat PdCat al Congrés dels Diputats; Santiago Rodríguez Serra, diputat PPC al Parlament de Catalunya; Gerard Figueras Albà, secretari General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya; Saül Gordillo i Bernàrdez, director de Catalunya Ràdio; Vicent Sanchís i Llàcer, director de TV3; Manuel Cuyàs i Gibert, escriptor i periodista; Xavier Graset i Forasté, periodista TV3; Xavier Pérez Esquerdo, periodista RAC1; Jaume Casals Vives, actor.

Aquest diumenge 11 de febrer se celebren les esperades Comparses, el moment àlgid del Carnaval de Vilanova i la Geltrú. Les Comparses són l'activitat més participativa del Carnaval, amb més de 8.000 parelles apuntades sota 137 banderes, que tiren més de 150 tones de caramels, segons dades de l'any passat.

Enguany, i per tal d'alleugerir cada guerra d'adults, la FAC (Federació d'Associacions pel Carnaval) ha sumat dues guerres d'adults a les cinc que ja existien.

Així, el programa inclou que a les 10.45 h es faci l'entrada de les barquetes amb els més menuts. A les 11.30 h hi haurà la primera concentració infantil i guerra de caramels, i a les 12 h es farà la 2a guerra infantil.

Pel que fa als adults, les 7 guerres estan programades per a les 12.45 h, les 13.10 h, les 13.35 h, les 14 h, les 14.25 h, les 14.50 h i les 15.15 h. 

"Fer l'indiano" o com fer una recreació històrica acrítica i comercial

Fran Moreno i Irene Estevez

Seria molt interessant, de cara a edicions futures, que unes jornades com aquestes incorporessin un bon cicle de conferències, però entre mojitos, vermuts i música cubana creiem que s'ha perdut aquesta gran oportunitat en aquesta edició

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No