Carnaval 2018

Comunicat del Comitè de defensa de la República per la protesta a les Comparses de Vilanova

Volem animar la resta d’entitats a secundar aquesta protesta i no pujar les seves banderes al balcó de l’Ajuntament el dia de la comparsa

CDR Vilanova 29-01-2018 17:55 Lectures 3203

El Comitè de defensa de la República de Vilanova i la Geltrú, reunit en assemblea, ha decidit donar el seu suport a la protesta impulsada per La Unió Vilanovina i secundada per altres entitats com Can Pistraus, els Borregos, La Talaia, Falcons o l’Apol·lo.

Som conscients que el carnaval és la festa central de la nostra ciutat, la que vertebra el nostre calendari social i cultural i per això valorem molt positivament aquest gest valent i compromès i agraïm aquest pas endavant. Perquè la festa i la cultura no poden anar deslligades del moment transcendental que viu el poble català i no podem normalitzar la repressió de l’estat espanyol i l’atac a les institucions legítimes catalanes. Aquest no pot ser un carnaval més.

Per tot això, volem animar a la resta d’entitats a secundar aquesta protesta i no pujar les seves banderes al balcó de l’Ajuntament el dia de la comparsa. Entre totes fem palès el rebuig a aquells que han donat suport a l’aplicació de l’article 155, a la violència de l’1 d’octubre i a la repressió social i política. Recordem també a aquells que l’any passat van ser amb nosaltres a la plaça i aquest any no hi podran ser, Jordi Cuixart, Jordi Sánchez, empresonats i el conseller Lluís Puig, a l’exili.

El CDR es posa a disposició de les entitats per coordinar aquesta protesta i aportar el suport material i personal que faci falta. A més, fem una crida a tota la ciutadania a sumar-se a aquest acte recolzant les entitats que la duguin a terme.

Visca el Carnaval i Visca la República!

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

L'escola està matant la creativitat. La creativitat està matant l'escola

Jordi Larregola

Jo, des de la meva sala de professors al Baix Penedès, només puc pensar amb tota sinceritat que la mala escola potser mata la creativitat, però que només una escola exigent, amb alts nivells d'excel·lència, pot alimentar-la

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No