Periodisme

L'Ajuntament de Vilanova exigeix a 'Ok Diario' una nova rectificació per una informació publicada

Els serveis jurídics preparen una querella contra el mitjà digital dirigit per Eduardo Inda

Redacció Vilanova i la Geltrú 14-02-2018 17:15 Lectures 4036

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú tramitarà una petició de rectificació al diari digital "Ok Diario", per una informació publicada amb el títol "La alcaldesa separatista Lloveras cuela a su empresa en un proyecto urbanístico de su propio ayuntamiento". En tractar-se de la segona rectificació que l'Ajuntament demana a aquest mitjà per informacions errònies o falses, els serveis jurídics municipals també preparen la interposició d'una querella al seu cap de redacció.

L'Ajuntament s'acull al dret de petició de rectificació en considerar fals el contingut publicat per "Ok Diario", en el qual s'afirma que l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha afavorit que l'empresa AKO Electromecànica estigui inclosa en un estudi perquè formi part d'un futur parc tecnològic a la ciutat.

Pel que es pot interpretar de la informació publicada a "Ok Diario", el mitjà es refereix a un estudi encarregat pel Consorci Eixample Nord a la consultora Innopro per tal de determinar la viabilitat de crear un clúster tecnològic en el futur sector de l'Eixample Nord. La proposta de fer aquest estudi va sorgir l'any 2010, quan Neus Lloveras ni era alcaldessa ni formava part de cap òrgan de decisió de l'Eixample Nord. L'any 2012 es va encarregar un estudi complementari, però l'alcaldessa no formava part de la Comissió Executiva del Consorci, que és l'òrgan amb competència sobre aquesta qüestió.

Tal com informen els serveis jurídics del Consorci Eixample Nord, els estudis elaborats van ser redactats amb criteris professionals. Amb l'objectiu de realitzar una prospectiva del sector econòmic de la comarca, es van entrevistar nombroses empreses de l'àmbit tecnològic, entre elles AKO, per la seva dimensió (nombre de treballadors i ingressos) i sector d'activitat. Aquesta participació de les companyies en l'estudi tenia l'únic objecte de deixar constància de l'opinió empresarial sobre la viabilitat del futur clúster, sense que això els atorgués cap dret, preferència o expectativa en relació al desenvolupament futur de l'Eixample Nord, el qual, per altra banda, encara està pendent de l'aprovació de la corresponent modificació del Pla General.

Per a l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, la petició de rectificació a aquest mitjà és una obligació de l'Ajuntament en defensa del dret de la ciutadania a tenir informació veraç, i també per no acceptar la impunitat dels mitjans de comunicació que publiquen informacions falses i no contrastades. Així mateix, lamenta que càrrecs electes municipals, com és el cas del regidor del grup de Ciutadans, s'uneixin a la divulgació d'aquestes informacions falses com a mesura de desgast del govern municipal, i que alhora malmeten el nom de Vilanova i la Geltrú. 

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No