Swing

El Vijazz Penedès dedicarà l’espai swing a Lídia Bosch, fundadora de Swing Vilafranca

Bosch era l’ànima de l’entitat, creada el 2016 a la capital de l’Alt Penedès

Redacció Vilafranca del Penedès 28-02-2018 11:55 Lectures 2202
El Vijazz Penedès dedicarà l’espai swing a Lídia Bosch, fundadora de Swing Vilafranca. Vijazz

El Vijazz Penedès dedicarà l’espai swing a Lídia Bosch, fundadora de Swing Vilafranca. Vijazz

L’espai del Vijazz a la Rambla de Sant Francesc de Vilafranca, on el festival programa concerts, sessions de swing, balls i una zona de food trucks, es dedicarà des d’aquest 2018 a Lídia Bosch, fundadora de Swing Vilafranca, que va morir aquest mes de gener. L’espai Vijazz & Swing Lídia Bosch mantindrà a partir d’ara aquest nom. Serà l’homenatge del festival a una vilafranquina molt implicada amb el teixit cultural i associatiu de la ciutat, i qui ha viscut intensament totes les edicions del festival.

El president de Swing Vilafranca, Xavi Fernández, ha expressat l’agraïment per la dedicatòria: “és un recordatori molt bonic que rebem amb molt d’orgull. Com el swing, la Lídia sempre buscava la connexió entre tots; el ball uneix a persones molt diferents, és un ball social que permet conèixer i establir molts vincles emocionals, i així és com  era ella”.

El Banc Sabadell Vijazz Penedès 2018 se celebrarà del 6 al 8 de juliol, i el swing serà molt present a l’espai Vijazz & Swing Lídia Bosch. Swing Vilafranca hi programarà una classe oberta el dissabte a la tarda, que anirà a càrrec del professor Lluís Vila, impulsor de l’ensenyament del swing a l’Estat. També s’hi podrà seguir el concert dels mítics “Three Cool Cats”, un trio format pel contrabaixista nordamericà Doc Scanlon, el banjo rus Mikha Violin i el clarinetista gironí Juli Aymí. Durant els tres dies de festival, es podrà gaudir dels millors artistes de jazz del moment, maridats amb tastos de vins per acompanyar els concerts. Durant les properes setmanes es donaran a conèixer els caps de cartell de l’edició 2018.

Paral·lelament, Swing Vilafranca també prepara un homenatge a la seva fundadora i tresorera, l’ànima de la junta i del Jazz Club Vilafranca. Serà el diumenge 15 d’abril al matí, amb una festa oberta i gratuïta per tothom al Teatre Casal de Vilafranca, amb el grup Swing Out.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres