Setmana Santa 2018

L’Ajuntament de Sitges promou la campanya Regala Caramelles per Pasqua

Les tres colles de caramelles faran la primera de les actuacions conjuntes amb més de 150 caramellaires la nit del 31 de març

Redacció Sitges 15-03-2018 17:17 Lectures 2701
L’Ajuntament de Sitges promou la campanya Regala Caramelles per Pasqua. Ajuntament de Sitges

L’Ajuntament de Sitges promou la campanya Regala Caramelles per Pasqua. Ajuntament de Sitges

La campanya Regala Caramelles per Pasqua a familiars i amics torna a posar-se en marxa a Sitges amb l’objectiu de mantenir viva aquesta tradició de mitjans del segle XIX. La regidoria de Cultura, Tradicions i Festes promou la cantada de caramelles que aplega cantaires de les colles de Caramelles del Prado, d’El Retiro i les Caramelles Sitgetanes en una mostra de cultura popular arrelada a la vila.

Les tres colles de caramelles faran la primera de les actuacions conjuntes amb més de 150 caramellaires la nit del 31 de març, Dissabte de Glòria, a la plaça de l’Ajuntament. Les colles repetiran l’actuació el mateix dia, a dos quarts d’una de la matinada, a la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla. Els tres grups tornaran a coincidir plegats Dilluns de Pasqua, el 2 d’abril, a l’Hospital de Sant Joan Baptista. Durant aquesta jornada des de les onze del matí fins al volts de les nou de la nit les colles visitaran també cases i establiments d’hostaleria i comercials que els contractin per cantar, en el marc de la campanya Regala Caramelles per Pasqua.

Els caramellaires, acompanyats de tres grups de músics, interpretaran durant les actuacions composicions clàssiques com també d’altres de més recent creació. Les Caramelles del Casino Prado cantaran enguany la ’Caramella Postvertadera’, un popurri a ritme de fake news amb música de Manel Torrents Camps i lletra de Xavier Gimeno. La segona de les peces del repertori pradista és l’americana ‘La nit de Sitges’ amb música de Manel Torrents Girona i lletra de Miquel Utrillo. El grup de caramelles d’El Retiro cantaran l’’Encís Amorós’, una americana estrenada la Pasqua de 1933 (música de Gabriel Pallarès i lletra de Felip Font i Soler). El repertori retirista també inclou ‘Cançó d’Amor’, un vals (amb música de Gabriel Pallarès i lletra de Rafael Casanova) estrenat la Pasqua de 1962. Aquest any les Caramelles Sitgetanes cantaran la peça estrenada l’any 1985 titulada ‘T’estimo’ (amb música de Jordi Panyella i lletra de Juli Delclòs) i la sardana ‘Llevantina’ (música de Vicenç Bou i lletra de Joan Serracant). 

Les persones que vulguin gaudir d’aquesta tradició a casa seva o la vulguin obsequiar a algun familiar o amic poden contactar amb qualsevol de les colles de Caramelles a través dels següents telèfons:

Caramelles del Prado -  93 894 31 10 (Secretaria del Prado)
Caramelles d’El Retiro - 93 894 01 37 (Secretaria d’El Retiro)
Caramelles Sitgetanes –   618 03 29 45 (Jesús,  Junta de les Caramelles Sitgetanes)

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres