Festival de Cinema Fantàstic

'2001: Una odisea de l'espai' protagonitza un curs d'estiu sobre ciència ficció a la UB de mans del Festival de Sitges

El curs analitzarà com és el cinema de ciència-ficció des del 1968 fins l’actualitat des de diverses perspectives

'2001: Una odisea de l'espai' protagonitza un curs d'estiu sobre ciència ficció a la UB de mans del Festival de Sitges. EIX

'2001: Una odisea de l'espai' protagonitza un curs d'estiu sobre ciència ficció a la UB de mans del Festival de Sitges. EIX

La Universitat de Barcelona (UB) i el Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya organitzen el curs De simis i odissees, el futur del passat. L’impuls definitiu del cinema de ciència ficció a l’any 1968, coordinat pel professor Jordi Ojeda i el director del Festival, Ángel Sala.

L’any 1968 és un any emblemàtic per al cinema de ciència ficció i pel fantàstic en general. L’estrena de dues adaptacions literàries com 2001: Una odissea de l’espai, dirigida per Stanley Kubrick, i El planeta dels simis, dirigida per Franklin J. Schaffner, van revolucionar el cinema de ciència ficció, tant per la seva qualitat tècnica com l’assumpció d’un risc innovant en la forma de narrar.

El cinema de ciència-ficció ocupa avui en dia la majoria dels títols de més recaptació a les sales, donant continuïtat a seqüeles d’èxit, afavorint debats que van més enllà de l’entreteniment i que permeten reflexionar sobre la ciència i les seves conseqüències a nivell individual i social. Això ho saben molt bé els aficionats al gènere que, any rere any, han constatat aquesta evolució dins la programació de Sitges. Amb aquesta experiència pròpia del festival i de les sales de cinema, el curs analitzarà com és el cinema de ciència-ficció des del 1968 fins l’actualitat des de diverses perspectives.

El curs té una durada de 20 hores i s’impartirà del dilluns 9 al divendres 13 de juliol, de 16 a 20.30 hores a l’edifici històric de la UB a Barcelona. 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!