Hause & Richman

El vilafranquí Jordi Casanovas impulsa una productora teatral centrada en la dramatúrgia contemporània catalana

Sota el nom Hause & Richman, la nova aposta s'ha presentat aquest dimarts amb la intenció de potenciar la projecció internacional del teatre català

Primer pla del dramaturg vilafranquí Jordi Casanovas. Imatge del 19 de febrer de 2018. ACN

Primer pla del dramaturg vilafranquí Jordi Casanovas. Imatge del 19 de febrer de 2018. ACN

El dramaturg vilafranquí Jordi Casanovas i el productor Carles Manrique són els impulsors d'una productora teatral centrada en la dramatúrgia catalana. La productora Hause & Richman (H&R) s'ha presentat aquest dimarts com una "productora teatral de talent local amb projecció internacional". Amb la publicació d'un web, Hause&Richman ha anunciat les quatre obres que tindrà en cartell la temporada vinent: 'Immortal' d'Alejo Levis i Marc Angelet, 'Lapònia', Cristina Clemente també fent tàndem amb Angelet, 'Qui ets?' de Màrius Serra i 'Mala broma', del mateix Casanovas. "H&R serà una productora que apostarà exclusivament per autoria catalana contemporània", ha assegurat Casanovas al seu compte de Twitter.

La productora va néixer el juny de 2017 i compta amb la trajectòria professional dels seus dos fundadors com a aval. Durant l'any passat, l'univers Hause & Richman va signar produccions teatrals com 'L'Electe' (2017) de Ramon Madaula, 'El Test' (2016) de Jordi Vallejo o 'Idiota' (2015) de Jordi Casanovas, totes comèdies dramàtiques amb un rerefons de crítica social.

Una tendència que es repetirà en la temporada 2018-2019. 'La mala broma' és una comèdia negra que explora els límits de l'humor; 'Immortal' és una comèdia dramàtica futurista i el primer solo teatral de Bruno Oro; 'Lapònia' mostra dues maneres oposades d'educar els fills i debat sobre la veritat i la mentida arran de la llegenda del Pare Noel; i 'Qui ets?' és l'adaptació de la novel·la de Marius Serra que explica la convivència amb el seu fill Llullu, que patia paràlisis cerebral. "Humor, tendresa i mala llet s'agafen de la mà", ha assegurat Casanovas a la xarxa social en referència a l'obra de Serra, dirigida per Joan Arqué.

Sobre els altres autors, el dramaturg de Vilafranca del Penedès ha assegurat a la xarxa social que "en Marc (Angelet) serà molt present a l'actual temporada" i aportarà "màgia i humor a dos temes com la immortalitat o l'educació dels fills"; pel que fa a Levis ha dit que "el creador audiovisual que durà humor negre i gust per l'estètica en aquest futur pròxim"; i de Clemente que és "la dramaturga més irònica de casa".

De tots els espectacles, 'La mala broma' ja s'ha estrenat i de fet està en gira. Pel que fa a la resta només 'Immortal' i 'Lapònia' tenen data d'estrena: el 7 de setembre i el 16 de gener, al Club Capitol de Barcelona, respectivament.

"Tenim ganes d'escoltar històries noves de les nostres dramaturgues i dramaturgs. Per això estem oberts a rebre propostes de textos, a fer un procés d'acompanyament i a descobrir plegats el potencial de l'obra", han afirmat a la pàgina web. "No ens mou una intuïció, sinó la certesa que els autors i autores catalans agraden, aquí i a fora", han afegit.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!