Premio Periodístico de Seguridad Vial

Un reportatge de Canal Blau FM, entre els finalistes d’un concurs estatal

El reportatge «Sobresalto en el asfalto», elaborat pel periodista vilanoví Javi Polinario, ha quedat entre els finalistes del XV Premio Periodístico de Seguridad Vial 2018

Redacció Vilanova i la Geltrú 27-06-2018 10:36 Lectures 2014
El periodista vilanoví Javi Polinario. EIX

El periodista vilanoví Javi Polinario. EIX

El reportatge «Sobresalto en el asfalto», elaborat pel periodista vilanoví Javi Polinario, ha quedat entre els finalistes del XV Premio Periodístico de Seguridad Vial 2018 que convoca cada any la Fundació Línea Directa. El reportatge s’ha emès al programa L’Antídot de Canal Blau FM, que dirigeixen l’autor del reportatge juntament amb el periodista Quim Martínez.

El concurs, que vol fomentar l’elaboració de continguts periodístics que potenciïn els valors de la seguretat viària, consta de tres categories: premsa escrita i mitjans digitals, ràdio i televisió. Cadascuna d’aquestes categories està dotada amb 10.000 euros de premi. Enguany, segons dades de la Fundació Línea Directa, s’han presentat 1.989 treballs (1.080 de premsa escrita i mitjans digitals, 526 de ràdio i 383 de televisió).

La proposta presentada per Javi Polinario ha quedat entre les cinc finalistes de la categoria de ràdio. Tots els finalistes es van trobat a Madrid el passat 18 de juny de 2018 per assistir a la gala d’entrega de premis on es va conèixer qui guanyaria. Finalment, la guanyadora va ser Lorena Mayordomo, d’Onda Cero Cuenca. D’aquesta manera, l’emissora municipal de Vilanova i la Geltrú ha tingut presència en una gala, presentada pel periodista Matías Prats, envoltada de grans mitjans com La Vanguardia, El País, La Razón, Cadena COPE, Antena 3, Telecinco, Ràdio Nacional d’Espanya o La Sexta, entre d’altres.

El reportatge «Sobresalto en el asfalto» tracta la qüestió dels reductors de velocitat. Aquests dispositius, que s'instal·len per millorar la seguretat viària, sovint reben crítiques de tots els sectors (experts, professionals de la conducció, tallers mecànics, societat civil, etc.), ja que, en moltes ocasions, són perjudicials per als vehicles i afecten la comoditat dels ocupants.

Partint d'aquesta polèmica, el reportatge pretén exposar les principals queixes que reben els reductors de velocitat i es posa a l'oient en alerta perquè reflexioni sobre si la responsabilitat d'aquestes situacions incòmodes és dels dispositius (són molt agressius, estan mal fets o mal col·locats) o, en canvi, és dels conductors que els traspassen a una velocitat superior a la màxima permesa i, per tant, provoquen un cop fort. 

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No