Premio Periodístico de Seguridad Vial

Un reportatge de Canal Blau FM, entre els finalistes d’un concurs estatal

El reportatge «Sobresalto en el asfalto», elaborat pel periodista vilanoví Javi Polinario, ha quedat entre els finalistes del XV Premio Periodístico de Seguridad Vial 2018

Redacció Vilanova i la Geltrú 27-06-2018 10:36 Lectures 2072
El periodista vilanoví Javi Polinario. EIX

El periodista vilanoví Javi Polinario. EIX

El reportatge «Sobresalto en el asfalto», elaborat pel periodista vilanoví Javi Polinario, ha quedat entre els finalistes del XV Premio Periodístico de Seguridad Vial 2018 que convoca cada any la Fundació Línea Directa. El reportatge s’ha emès al programa L’Antídot de Canal Blau FM, que dirigeixen l’autor del reportatge juntament amb el periodista Quim Martínez.

El concurs, que vol fomentar l’elaboració de continguts periodístics que potenciïn els valors de la seguretat viària, consta de tres categories: premsa escrita i mitjans digitals, ràdio i televisió. Cadascuna d’aquestes categories està dotada amb 10.000 euros de premi. Enguany, segons dades de la Fundació Línea Directa, s’han presentat 1.989 treballs (1.080 de premsa escrita i mitjans digitals, 526 de ràdio i 383 de televisió).

La proposta presentada per Javi Polinario ha quedat entre les cinc finalistes de la categoria de ràdio. Tots els finalistes es van trobat a Madrid el passat 18 de juny de 2018 per assistir a la gala d’entrega de premis on es va conèixer qui guanyaria. Finalment, la guanyadora va ser Lorena Mayordomo, d’Onda Cero Cuenca. D’aquesta manera, l’emissora municipal de Vilanova i la Geltrú ha tingut presència en una gala, presentada pel periodista Matías Prats, envoltada de grans mitjans com La Vanguardia, El País, La Razón, Cadena COPE, Antena 3, Telecinco, Ràdio Nacional d’Espanya o La Sexta, entre d’altres.

El reportatge «Sobresalto en el asfalto» tracta la qüestió dels reductors de velocitat. Aquests dispositius, que s'instal·len per millorar la seguretat viària, sovint reben crítiques de tots els sectors (experts, professionals de la conducció, tallers mecànics, societat civil, etc.), ja que, en moltes ocasions, són perjudicials per als vehicles i afecten la comoditat dels ocupants.

Partint d'aquesta polèmica, el reportatge pretén exposar les principals queixes que reben els reductors de velocitat i es posa a l'oient en alerta perquè reflexioni sobre si la responsabilitat d'aquestes situacions incòmodes és dels dispositius (són molt agressius, estan mal fets o mal col·locats) o, en canvi, és dels conductors que els traspassen a una velocitat superior a la màxima permesa i, per tant, provoquen un cop fort. 

GUIA IL·LUSTRADA DE L'HAVANA XICA

Sitges, només sol i calitges?

Bienve Moya

Vull advertir una vegada més que aquests articles quinzenals no són treballs de divulgació històrica sinó que tenen una deliberada vocació literària. Pretenen sobretot despertar la curiositat i excitar, si és possible, la imaginació sobre allò que va ser un dia, i el caliu què en queda de la foguera que havia estat

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No