Festa Major 2018

Els Bordegassos, encallats amb el quatre de vuit

La colla castellera s'ha de conformar amb el cinc de set al Centre Vila

Redacció Vilanova i la Geltrú 17-07-2018 10:43 Lectures 1994
Els Bordegassos s'han de conformar amb el cinc de set al Centre Vila. Maite Gomà

Els Bordegassos s'han de conformar amb el cinc de set al Centre Vila. Maite Gomà

Ara fa un mes, els Bordegassos van descarregar el quart quatre de vuit de la temporada. Des d'aleshores, no l'han tornat a assolir, amb el balanç de tres intents desmuntats. Un seguit de baixes, i un menor ritme d'assaig durant la segona meitat del mes de juny, han acabat generant desconfiança en una estructura que a colla tenia plenament consolidada. La dinàmica, amb molts intents desmuntats, no és positiva, però es preveu que les baixes es puguin reincorporar a l'activitat castellera de forma imminent. La gran nota positiva al Centre Vila va ser l'afluència de camises groc terroses. Possiblement, la sortida amb més efectius de la temporada fins al dia d'avui.

Diumenge a la tarda al Centre Vila, en una diada marcada per la xafogor, els Bordegassos van obrir plaça amb el cinc de set. D'entrada els va quedar en desmuntat, ja que un dels dos aixecadors no va arribar a col·locar-se. A la segona, el castell es va descarregar sense cap complicació. Era una versió força lleugera del cinc de set.

A segona ronda arribava el gran moment del dia, amb l'atac al quatre de vuit. Malgrat les baixes, els Bordegassos tenien ganes de reprendre el que entre abril i mitjans de juny va ser un gran idil·li amb el carro gros. La primera temptativa va perdre les mides amb l'entrada de quarts i quints. La segona temptativa, que va arribar fins a l'entrada de dosos, presentava moltes més garanties, però un moviment a quarts mentre l'enxaneta passava per aquell pis va generar nerviosisme al pom de dalt.

Tenint en compte que ben aviat la colla recuperarà tots els seus recursos, no calia forçar la màquina. El tres de set va ser el castell de l'última ronda. Un tres completat sense cap dificultat. El pilar de cinc va tancar la diada.

A plaça també hi havia els Tirallongues de Manresa, que van descarregar el tres, el cinc i el quatre de set, a més del pilar de cinc. També hi havia els Xiquets de Vila-seca que van completar tres castells de sis, amb la torre com a construcció més destacada.

La propera actuació dels Bordegassos, última abans de la Festa Major de Vilanova, serà diumenge 22 de juliol al migdia a la Festa Major d'Esplugues (12:00h). Tindrà lloc als jardins del Casal Robert Brillas. Compartiran plaça amb els Xicots de Vilafranca i els Castellers d'Esplugues.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No