Festa Major 2018

Tres castells de set tranquil·litzadors dels Bordegassos a Esplugues

Els Bordegassos de Vilanova celebren aquest dijous l'assaig general de Festa Major

Redacció Vilanova i la Geltrú 23-07-2018 21:14 Lectures 3069
Tres castells de set tranquil·litzadors dels Bordegassos a Esplugues. Yoko

Tres castells de set tranquil·litzadors dels Bordegassos a Esplugues. Yoko

L'última actuació dels Bordegassos abans de la diada de les Neus va permetre a la colla de Vilanova completar amb placidesa tres castells de set. El màxim registre va ser el quatre de set amb l'agulla, que van acompanyar del tres de set i el quatre de set. Aquests dos darrers castells, amb els terços del de vuit a segons, estaven pensats en clau de castell de vuit.

L'actuació, celebrada diumenge a Esplugues, va començar amb pilars de quatre caminant. U detall que als Bordegassos els va anar com anell al dit. La colla de Vilanova, per primer cop en la seva història, s'ha proposat portar un pilar de quatre caminant des de la plaça de les Neus fins a la plaça de la Vila. L'històric pilar tindrà lloc el 5 d'agost al migdia, a l'inici de la cercavila de sortida d'ofici.

El primer castell del dia per als vilanovins va ser el quatre de set. Un castell còmode que va contribuir a recuperar bones sensacions amb l'estructura. Un quatre sense història que va anar seguit del quatre de set amb l'agulla. La tercera ronda la van completar amb un tres de set lleuger i van acabar descarregant el pilar de cinc.

Aquest dijous, assaig especial de Festa Major

Dissabte (18:00h) la plaça de la Vila de Vilanova acollirà la Diada de les Neus, la gran cita de la Festa Major. Els Bordegassos actuaran al costat dels Castellers de Vilafranca i la Colla Jove Xiquets de Tarragona. A hores d'ara tot apunta que la colla de Vilanova aspirarà a descarregar la clàssica de vuit. El darrer assaig general abans de la gran cita de la temporada tindrà lloc aquest dijous al local social dels Bordegassos (plaça de les Casernes, 2) a les 22:00h. Abans hi haurà encara un altre assaig general, dimecres a partir de les 20:00h. Dissabte els Bordegassos tornaran a impulsar la campanya #LaPlaçaÉsGroga, fent una crida als aficionats vilanovins perquè vesteixin amb els colors de la seva colla durant la diada, omplint la plaça de groc. La colla ha preparat altre cop samarretes especials i altres sorpreses que anirà desvelant durant els propers dies.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No