Festa Major 2018

La clàssica de vuit, objectiu dels Bordegassos dissabte la Diada de les Neus

La colla de Vilanova compartirà plaça amb els Castellers de Vilafranca i la Jove de Tarragona

Redacció Vilanova i la Geltrú 27-07-2018 18:20 Lectures 3420
La plaça plena, a la diada del 2017. Maite Gomà

La plaça plena, a la diada del 2017. Maite Gomà

Els Bordegassos de Vilanova ja tenen clau quins seran els seus objectius per a la Diada de les Neus, aquest dissabte a la tarda (18:00h) a la plaça de la Vila. El tres de vuit, el quatre de vuit i la torre de set són els reptes que la colla de la camisa groc terrós s'ha marcat per a la gran cita de Festa Major, en què tornaran a compartir plaça amb els Castellers de Vilafranca i la Colla Jove Xiquets de Tarragona. La colla de Vilanova ha tornat a posar en marxa la campanya #LaPlaçaÉsGroga, animant els aficionats a assistir a la diada vestits de groc, el color de la seva colla.

En el darrer assaig general, celebrat aquest dijous a la nit, els Bordegassos van completar tant el tres com el quatre de set nets. A més, van alçar el tres i el quatre de vuit fins a dosos. Proves més que definitives que, combinades amb les bones sensacions, confirmen que la colla arriba a la gran cita en el punt òptim de preparació. A l'assaig també van descarregar la torre de set i també es va veure una prova de folre de torre, pensant ja en la segona meitat de temporada.

Les colles convidades ja han avançat els seus objectius. Els verds aspiren a tornar a portar el tres de deu a Vilanova. Seria el primer que es veuria enguany. Tot apunta que obriran de torre de nou i també porten en cartera el cinc de nou. La Jove de Tarragona vol tornar a portar el cinc de nou a Vilanova, que podria acompanyar del nou de vuit, un castell de nou bàsic i no descarta estrenar el pilar de vuit.

Estrena del Punt Lila

Per primer cop, els Bordegassos de Vilanova posaran en funcionament el "Punt Lila" durant una actuació castellera. Estarà ubicat a la paradeta de la colla i està previst que des d'aquest dissabte estigui operatiu a totes les diades organitzades per la colla i també les activitats lúdiques que organitzi. La iniciativa ha sorgit de la Comissió d'Igualtat dels Bordegassos. El Punt Lila és un punt d'acompanyament i informació per a les possibles víctimes d'agressions sexistes.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No