Festa Major 2018

Sitges inicia els actes previs de la Festa Major

La IX edició del Torneig de Futbol Sala de Colles de Festa Major; les xerrades al Janio’s Bar; la presentació del llibre ‘Les subhastes dels balls de la Festa Major de Sitges’; o el taller familiar de titelles “La Festa Major en dansa’

Redacció Sitges 11-08-2018 9:42 Lectures 2989
Sitges inicia els actes previs de la Festa Major. Ajuntament de Sitges

Sitges inicia els actes previs de la Festa Major. Ajuntament de Sitges

A menys de quinze dies per la Festa Major de Sitges ja hi ha ambient i expectació amb la nova edició del Torneig de Futbol Sala de Colles de Festa Major, el campionat, organitzat per La Saca – Sitgetana de Cultura i Animació que se celebrarà aquest dissabte a partir de les 15.30h a l’Escola Esteve Barrachina.

Un total de 14 colles i 200 participants disputaran el títol que se celebrarà la matinada de dissabte. Les colles participants seran la Jove de Bastons, L’Àliga, Els Pastorets, El Drac, L’Espetegafoc, Colla Jove de Castellers de Sitges, Escola de Grallers, Grallers Marcets, Gegants de la Vila, Jove de Diables, Mitjana de Bastons, Vella de Diables, Hereus i Pubilles, Panderetes i Gegants Americanos.

Les activitats prèvies continuaran també dissabte amb la presentació del llibre ‘Les subhastes dels balls de la Festa Major de Sitges’, a l’Espai Cultural Pere Stämpfli, a les 19 hores. Es tracta del treball de Blanca Planella, guardonat amb el Premi Carbonell i Gener per a estudiants de batxillerat.

Per altra banda, el Racó de la Calma acull els dimecres 15 d’agost l’activitat “La Festa Major en dansa”, un taller familiar per fer titelles amb alguns dels balls populars de la Festa Major. L’activitat té el preu de 4 euros i està organitzada per Museus de Sitges.

L’Associació de Bèsties Infantils de Sitges realitza aquest dissabte al Centre Cultural Miramar, a partir de les 10 hores, una jornada de formació per obtenir el certificat imprescindible de Consumidor Reconegut com a Expert (CRE). Els infants inscrits rebran la formació necessària per manipular carretilles i al final es lliurarà un certificat que acredita la seva formació i autorització.

Dijous, el Janio’s Bar va acollir la primera de les xerrades sobre la Festa Major, i que va tenir com a protagonistes la nova comissió municipal i que va comptar amb les intervencions de: Maica Díez, presidenta de la Comissió de Festa Major i Manel Andreu, membre de la Comissió, moderats per Josep “Pitu” Valera. 

"Fer l'indiano" o com fer una recreació històrica acrítica i comercial

Fran Moreno i Irene Estevez

Seria molt interessant, de cara a edicions futures, que unes jornades com aquestes incorporessin un bon cicle de conferències, però entre mojitos, vermuts i música cubana creiem que s'ha perdut aquesta gran oportunitat en aquesta edició

ENQUESTA WEB

Per continuar reduint la taxa de tabaquisme a Catalunya, que el 2017 va arribar al mínim històric del 24%, Salut Pública busca noves accions que es puguin realitzar tant en la via pública com en l'àmbit privat

Et sembla bé que es vulgui prohibir fumar dins del cotxe?


No