Teatre amateur

Neix Escena Penedès, un nou festival al Penedès dedicat al teatre

El festival està impulsat pel Casal de Vilafranca i la coordinadora de grups amateurs de teatre de l’Alt Penedès (GATAP) amb l’objectiu de donar visibilitat a la proposta teatral d’aquests grups penedesencs

Redacció Vilafranca del Penedès 12-09-2018 17:58 Lectures 1504
Neix Escena Penedès, un nou festival al Penedès dedicat al teatre. EIX

Neix Escena Penedès, un nou festival al Penedès dedicat al teatre. EIX

El passat dilluns 10 de setembre tenia lloc la roda de premsa de presentació del festival Escena Penedès. Un projecte que tal i com explicava el president del Casal, Miquel Àngel Garcia, naixia a partir de la necessitat detectada des del Casal de Vilafranca, de trobar un encaix atractiu per les nombroses peticions que es rebien al llarg de l’any al Casal, per poder actuar al seu escenari.

Veient aquesta demanda, el Casal i la coordinadora de grups amateurs de teatre de l’Alt Penedès van posar fil a l’agulla per donar-hi forma, i fruït d’aquest treball, neix aquest nou festival que en la seva primera edició tindrà lloc entre els dies 21 i 23 de setembre. Els objectius del projecte són quatre:

1.      Mostrar el treball dels grups amateurs de teatre a la capital penedesenca, en un format atractiu per al públic.

2.      Fomentar un cap de setmana de convivència, formació i treball en xarxa dels grups de teatre.

3.      Promoure el maridatge de la cultura del vi i les arts escèniques al cor del Penedès.

4.      Recuperar el Premi Rosa Florido, integrant-lo a l’edició 2019 del Festival.   

En aquesta primera edició es mostraran sis espectacles de cinc companyies de la comarca, repartits en tres dies i dos espais, el Teatre del Casal i la sala polivalent de l’entitat de la planta baixa del carrer del Migdia, 18.

El festival també comptarà amb un paper destacat per als vins i caves del Penedès, ja que al finalitzar cada representació, aquests productes originaris de terres penedesenques entraran en diàleg amb el director o directora del muntatge, compartint-lo amb el celler i el públic.

Un  cap de setmana d’emocions i teatre de qualitat que tal i com explicaven Remei Ullate i Valeri Laguna – de la GATAP – a la roda de premsa, també oferirà reflexió, apropament al moment actual del país o reivindicació del paper de la dona, però sobretot, una amplia varietat de gèneres per totes les edats.

"Fer l'indiano" o com fer una recreació històrica acrítica i comercial

Fran Moreno i Irene Estevez

Seria molt interessant, de cara a edicions futures, que unes jornades com aquestes incorporessin un bon cicle de conferències, però entre mojitos, vermuts i música cubana creiem que s'ha perdut aquesta gran oportunitat en aquesta edició

ENQUESTA WEB

Per continuar reduint la taxa de tabaquisme a Catalunya, que el 2017 va arribar al mínim històric del 24%, Salut Pública busca noves accions que es puguin realitzar tant en la via pública com en l'àmbit privat

Et sembla bé que es vulgui prohibir fumar dins del cotxe?


No