Festa Major 2018

La primera diada de Santa Tecla, agredolça i sense castells de 10 completats

La Jove descarrega el 4d9fa, la Vella s’anota el 4d9sf i els Verds assoleixen la torre de 9

ACN/ Roger Segura / Jordi Marsal Tarragona 16-09-2018 20:18 Lectures 2530
Pla general de la torre de 9 amb folre i manilles descarregada pels Castellers de Vilafranca en la primera ronda de la diada de Santa Tecla. ACN

Pla general de la torre de 9 amb folre i manilles descarregada pels Castellers de Vilafranca en la primera ronda de la diada de Santa Tecla. ACN

La diada del Primer Diumenge de les festes de Santa Tecla ha evidenciat els deures pendents de les colles en la recta final de la temporada, a tot just tres setmanes de la gran cita del Concurs de Castells. La d’aquest diumenge pretenia ser una diada de màxims, però finament cap colla n’ha marxat satisfeta. La Colla Vella dels Xiquets de Valls s’ha anotat el 4 de 9 sense folre, però no ha pogut amb el 4 de 10 amb folre i manilles, que ha quedat en intent en les dues ocasions que l’han plantat. Els Castellers de Vilafranca, encara minvats per les baixes, s’han mantingut conservadors i han descarregat el 2 de 9 amb folre i manilles, el 3 de 9 amb folre i el 4 de 9 amb folre. Per la seva banda, la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona s’ha sobreposat a la caiguda del 5 de 9 amb folre -que ha quedat carregat- i ha completat el segon 4 de 9 amb folre i l’agulla del seu historial, el 3 de 9 amb folre i el pilar de 8 amb folre i manilles. Els Xiquets de Tarragona han quedat marcats per la caiguda del 5 de 8 en primera ronda i finalment se n’han anat amb el 3 i el 4 de 8 descarregats.

La Colla Jove dels Xiquets de Tarragona ha obert plaça amb el 5 de 9 amb folre. El castell ha pujat lent i calmat, però després de carregar-lo, la construcció ha perdut les mides i ha fet llenya de forma inesperada. Al seu torn, els Xiquets de Tarragona han apostat pel 5 de 8 amb folre, que només han aconseguit carregar. El castell ha pujat nerviós i a la descarregada s’ha trencat per terços. Per la seva banda, els Verds han descarregat la torre de 9 amb folre i manilles, que han hagut de treballar, però que han defensat amb solvència. I, finalment, per tancar la primera ronda, la Vella ha descarregat el tercer 4 de 9 sense folre de la temporada.

En segona ronda, els liles han reconduït la seva actuació i han apostat pel 4 de 9 amb folre i l’agulla. Els del Cós del Bou l’han defensat de valent i, finalment, se l’han pogut anotar per segona vegada en el seu historial. Per contra, la caiguda en primera ronda ha passat factura als Xiquets de Tarragona, que ha vist com el 4 de 8 els quedava en intent desmuntat. Els Verds, curts d’efectius i amb les construccions de deu pisos descartades, han completat un solvent 3 de 9 amb folre. Finalment, la Vella ho ha provat amb el 4 de 10 amb folre i manilles, però l’han desmuntat amb els quints col·locats.

En tercera ronda, la Jove de Tarragona també ha aparcat el 3 de 10 i ha acabat de reconduir la seva exhibició amb el 3 de 9 amb folre, que els ha donat confiança. Els Xiquets han apostat pel 4 de 8 i l’han pogut descarregar malgrat que la construcció no presentava bones mides. Al seu torn, els Castellers de Vilafranca han treballat un 4 de 9 amb folre amb el qual no s’han acabat de trobar còmodes. Per tancar la tercera ronda, els de la camisa rosada ho han tornat a provar amb el 4 de 10 amb folre i manilles. El castell, però, ha cedit amb els sisens col·locats i ha acabat fent llenya, la qual cosa ha requerit la intervenció de les assistències per atendre alguns castellers lesionats.

En la quarta ronda, els Xiquets han descarregat un tranquil 3 de 8 i, la Vella, el 3 de 9. Els de la camisa rosada han aprofitat la cinquena ronda per anotar-se un treballat 4 de 9 amb folre. Pel que fa als pilars, la Jove de Tarragona ha completat el pilar de 8 amb folre i manilles, amb el qual han celebrat la seva actuació. Al seu torn, la Vella ha optat pel pilar de 7 amb folre i ha donat pas a una ronda simultània de pilars de la resta de colles.

La diada d’aquest Primer Diumenge de festes ha arrencat puntual a les 12 del migdia i s’ha allargat tres hores i mitja. Abans de començar s’ha fet la interpretació del Cant dels Segadors a toc de gralla, mentre molts castellers exhibien pancartes on s’hi podia llegir ‘Fem República!’. Tot seguit, una part del públic assistent ha dedicat una sonora xiulada a l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, quan aquest ha sortit al balcó. Tant en aquest moment, com al llarg de la diada, s’han sentit crits que en demanaven la dimissió.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres